Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 80 ετών πρώην βουλευτής στον νομό Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Μάνος Φραγκιαδουλάκης Η είδηση του θανάτου του επί τριάντα χρόνια βουλευτή, προκάλεσε θλίψη στην τοπική κοινωνία.
Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και το πρωί της Κυριακής απεβίωσε στο σπίτι του στην περιοχή του Μασταμπά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα neakriti.gr.
Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί το μεσημέρι της Δευτέρας στις 15:00 στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά και η ταφή θα γίνει στο κοιμητήριο του Αγίου Κωνσταντίνου.
Η οικογένεια του Μάνου Φραγκιαδουλάκη ενημέρωσε πως αντί στεφάνων θα πραγματοποιηθούν δωρεές στον Σύλλογο Στήριξης Ασθενών με νεοπλασματική νόσο «Ευ Ζω με τον καρκίνο» και στον Παγκρήτιο Σύλλογο Γονέων και Φίλων παιδιών με νεοπλασία «Η Ηλιαχτίδα».
Συλλυπητήριες ανακοινώσεις
Στην είδηση του θανάτου του, συλλυπητήριες ανακοινώσεις εξέδωσαν τόσο ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης όσο και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός.
Ο κ. Αρναουτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Με θλίψη και σεβασμό το Ηράκλειο αποχαιρετά τον Μάνο Φραγκιαδουλάκη. Δεκαετίες στην πρώτη γραμμή του αγώνα στο Κοινοβούλιο και στον κρίσιμο τομέα της υγείας. Ως Αντιδήμαρχος Ηρακλείου στην αρχή και στη συνέχεια ως Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, εκπροσώπησε δυναμικά, διεκδικητικά και επάξια το Ν. Ηρακλείου. Ξεχώρισε για το ήθος του, την εργατικότητα του, την αφοσίωση στους στόχους για το κοινό καλό και το χρέος στην πατρίδα. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του».
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, σημείωσε:
«Με θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Μάνου Φραγκιαδουλάκη, μιας προσωπικότητας με μακρά πορεία στον χώρο της Υγείας, του Κοινοβουλευτισμού και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο Μάνος Φραγκιαδουλάκης άφησε ιδιαίτερο αποτύπωμα στο Δήμο Ηρακλείου, ως Δημοτικός Σύμβουλος, ως Αντιδήμαρχος από το 1984-1992 με αρμοδιότητες στην Υγεία, την Καθαριότητα και την Πρόνοια, καθώς και ως Πρόεδρος της ΔΕΠΤΑΗ. Καθοριστική ήταν η συμβολή του στην ίδρυση του ΚΕΣΑΝ και των ΚΑΠΗ που αποτέλεσαν πρότυπα σε πανελλαδικό επίπεδο, ενώ έδωσε μάχες μέσα από το Ελληνικό Κοινοβούλιο ως Βουλευτής Ηρακλείου για τη Δημόσια Υγεία και τα ιδιαίτερα ζητήματα του τόπου μας. Ο Μάνος Φραγκιαδουλάκης ξεχώριζε για τη μαχητικότητα και την ευθύτητα του χαρακτήρα του. Η απώλειά του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην κοινωνία μας και σε όλους όσους είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε. Εκφράζω την βαθύτατη λύπη μου στην οικογένεια και τους αγαπημένους του».