Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: Μαύρη σελίδα στην παγκόσμια ιστορία – Χρέος μας να αγωνιζόμαστε για την αναγνώριση της ιστορικής αλήθειας

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

«Οι Πόντιοι χτυπήθηκαν, όμως δεν ηττήθηκαν - Είμαστε πάντα στο πλευρό τους» αναφέρει ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του

Την ανάγκη να διατηρηθεί ζωντανή η μνήμη και να αναγνωριστεί η ιστορική αλήθεια, επισημαίνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

«Τιμούμε και εφέτος τη μνήμη χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου που ξεριζώθηκαν από τις εστίες τους, εξοντώθηκαν και βασανίστηκαν» αναφέρει ο πρωθυπουργός.

Όπως επισημαίνει, «πρόκειται για μία μαύρη σελίδα στην παγκόσμια ιστορία, που παραβιάζει τον πυρήνα κάθε αξίας ανθρωπισμού. Αποτελεί χρέος μας να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη και να αγωνιζόμαστε για την αναγνώριση της ιστορικής αλήθειας, χωρίς να λησμονούμε το παρελθόν».

«Οι Πόντιοι χτυπήθηκαν, όμως δεν ηττήθηκαν. Κράτησαν την παράδοση και τη γλώσσα τους, χτίζοντας με υπερηφάνεια και εργατικότητα ξανά τη ζωή τους στην πατρίδα μας. Εμπλουτίζουν, έτσι, την κοινωνία μας και την ελληνική ταυτότητα εδώ και πάνω από έναν αιώνα. Η κληρονομιά τους ζει, πια, σε κάθε γωνιά της χώρας και σε κάθε νέα γενιά που φέρει το βάρος και την αξιοπρέπεια της ποντιακής καταγωγής. Είμαστε πάντα στο πλευρό τους. Στο πλευρό της Αλήθειας και της Δικαιοσύνης» καταλήγει η ανάρτηση.