Αύριο Τρίτη 13 Μαΐου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα επισκεφθεί το Βερολίνο και θα είναι ο πρώτος Ευρωπαίος ηγέτης που που θα γίνει δεκτός στην καγκελαρία.
Ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί στις 13:00 (ώρα Ελλάδας) με τον Φρίντριχ Μερτς, ανέφερε κατά την έναρξη της ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.
«Θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο και το βράδυ ο πρωθυπουργός θα μιλήσει ως επίτιμος προσκεκλημένος στο ετήσιο συνέδριο του Economic Council Germany, όπου θα βραβευτεί για τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης που έβαλαν την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης».
Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται στη Ρώμη, όπου θα έχει συνάντηση με την Τζόρτζια Μελόνι. Η συνάντηση γίνεται σε μια ενδιαφέρουσα χρονική συγκυρία πολλαπλών εξελίξεων στη διεθνή σκηνή και ενώ σε ευρωπαϊκό επίπεδο αναζητείται κοινός βηματισμός σε μια σειρά θεμάτων κρίσιμων θεμάτων.
Διαβάστε ακόμη
Στη Ρώμη σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης – Τι θα συζητήσει με Μελόνι