Skip to main content

Γ. Μουρούτης (ΝΔ) στο NaftemporikiTV: Μπορεί να καταγγελθεί η Συμφωνία των Πρεσπών αν δεν τηρείται από το ένα μέλος

«Ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία είχαν καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών προειδοποιώντας πως αν αυτή η συμφωνία περάσει θα είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει, μάλιστα στην ίδια τη Συμφωνία προβλέπεται ότι δεν μπορεί να αλλάξει».

Συνέντευξη στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή «Rush Hour» με τη Νικόλ Λειβαδάρη, παραχώρησαν ο Γιώργος Μουρούτης, Υποψήφιος Ευρωβουλευτής Νέας Δημοκρατίας.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μουρούτης, συμμετέχοντας σε συζήτηση με τον Κώστα Αρβανίτη του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ρωτήθηκε από τη Νικόλ Λειβαδάρη για τη Συμφωνία των Πρεσπών σχολίασε πως «ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία είχαν καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών προειδοποιώντας πως αν αυτή η συμφωνία περάσει θα είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει, μάλιστα στην ίδια τη Συμφωνία προβλέπεται ότι δεν μπορεί να αλλάξει».

Στη συνέχεια ο κ. Μουρούτης σημείωσε πως «η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή Συμφωνία γιατί είναι μια ετεροβαρής Συμφωνία», «η Ελλάδα είναι σοβαρό κράτος και οφείλει να σέβεται την υπογραφή της, είναι σοβαρό Ευρωπαϊκό Κράτος, οφείλει λοιπόν και αυτή την κακή Συμφωνία να σεβαστεί την υπογραφή της και να την τηρήσει όπως είχε πει από τότε ο κ. Μητσοτάκης».

Τέλος ο κ. Μουρούτης ανέφερε πως «ο μόνος τρόπος προκειμένου να βελτιωθεί η Συμφωνία ή να αλλάξει είναι το ένα από τα δύο μέρη που προφανώς δεν είναι η Ελλάδα γιατί σας εξήγησα ότι οφείλει να σεβαστεί την υπογραφή της, προφανώς το μέρος της Βόρειας Μακεδονίας, να μην τηρεί όπως και κάνει τη Συμφωνία προκειμένου να τεθούν όλα αυτά τα ζητήματα σε νομική βάση και να δούμε εάν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης».

Ο κ. Μουρούτης σε σχέση με την πιθανότητα της καταγγελίας της Συμφωνίας των Πρεσπών σχολίασε πως «ο μόνος τρόπος να αλλάξει όπως ορίζει η Συνθήκη της Βιέννης, είναι να καταγγελθεί από το ένα μέρος διότι δεν τηρείται από το άλλο μέρος, εάν λοιπόν αυτά τα ζητήματα κριθούν από την Ελλάδα ότι είναι ζωτικής σημασίας, δηλαδή κυρίως ως προς την ουσία της Συμφωνίας, εάν η νομική επιχειρηματολογία είναι ισχυρή, υπάρχει στην πολιτική φαρέτρα της Ελλάδας η δυνατότητα να αμφισβητηθεί η Συμφωνία».