Skip to main content

UNESCO: Μεγάλη εκδήλωση για τις αξίες της Ολυμπιακής Εκεχειρίας στο Παρίσι

«Μπορούμε να κάνουμε πράξη ό,τι είχαν καταφέρει στην Αρχαία Ελλάδα 3.000 χρόνια πριν» δηλώνει ο Γ. Κουμουτσάκος στην «Ναυτεμπορική»

Εκδήλωση για την προβολή της ιδέας της Ολυμπιακής Εκεχειρίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, διοργανώνεται αύριο στην Πόλη του Φωτός με πρωτοβουλία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην UNESCO, σε συνεργασία με τη Γαλλική Αντιπροσωπεία.

Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία της UNESCO στο Παρίσι, έχει τίτλο: «Ολυμπισμός και Ολυμπιακή Εκεχειρία. Ο αθλητισμός στην υπηρεσία της Ειρήνης»

Στην εκδήλωση θα προβληθούν βιντεοσκοπημένα μηνύματα από τον Ελληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και της αναπληρώτριας Γενικής Διευθύντριας της UNESCO, Γκαμπριέλα Ράμος που θα ζητούν την εφαρμογή της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, στη διάρκεια των Αγώνων.

Θα μιλήσουν επίσης, η υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας,Αμελί Καστερά και ο Ελληνας υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας .

«Πιο επίκαιρη από ποτέ η Ολυμπιακή Εκεχειρία»

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην UNESCO, Γιώργος Κουμουτσάκος, με δήλωσή του στη «Ναυτεμπορική», τονίζει ότι ιδέα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας είναι πιο επίκαιρη και η εφαρμογή της πιο επείγουσα από ποτέ. Σ´έναν κόσμο που σπαράσσεται από πολέμους και υποφέρει από τη βία, τη μισαλλοδοξία και την προσβολή παντιοτρόπως της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, μπορούμε να κάνουμε πράξη ό,τι είχαν καταφέρει στην Αρχαία Ελλάδα 3.000 χρόνια πριν».

Όπως σημειώνει ο κ. Κουμουτσάκος, «αυτό είναι το μήνυμα της μεγάλης εκδήλωσης που διοργανώνουμε μαζί με την Γαλλική Μόνιμη Αντιπροσωπεία εδώ στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι στην πόλη που θα υποδεχθεί σε 2 μήνες τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό που ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στήριξης αυτής της προσπάθειας που βρίσκεται στην καρδιά της αποστολής της UNESCO.»

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο πολύ γνωστός και στη Γαλλία, Ελληνας δημοσιογράφος, Νίκος Αλιάγας.

Το μουσικό μέρος έχει επιληφθεί ο εξαίρετος μουσικός και συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου, η μουσική του οποίου έχει ταυτιστεί με την Τελετή Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας και γενικότερα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η τεράστια αίθουσα της UNESCO χωρητικότητας 1000 ατόμων αναμένεται να κατακλυστεί από πλήθος κόσμου. Αναμένεται επίσης μεγάλη συμμετοχή πρέσβεων από όλα τα κράτη μέλη. Το παρών θα δώσει και ο Διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Γαλλίας.