Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης από Χίο: Η πολιτική σταθερότητα είναι το μεγάλο ζητούμενο των ευρωεκλογών

Φωτ. Chiosphotos.gr / ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ μέσω ΙΝΤΙΜΕ

«Η δεύτερη τετραετία είναι αυτή των μεγάλων δομικών αλλαγών», σημείωσε ο πρωθυπουργός

Μηνύματα απέναντι στη «χαλαρή» ψήφο έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Χίο, επισημαίνοντας ότι η πολιτική σταθερότητα είναι το μεγάλο ζητούμενο των ευρωεκλογών. Το πρωί, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Δημαρχείο Χίου και τα γραφεία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Μιλώντας σε πολίτες στο κέντρο της Χίου, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε στάθηκε στις γεωπολιτικές προκλήσεις, με φόντο τους πολέμους σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή. «Η Ευρώπη θα κληθεί να παίξει πολύ πιο ισχυρό γεωπολιτικό ρόλο τα επόμενα πέντε χρόνια» τόνισε και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα πρέπει να είναι πρωταγωνίστρια σε αυτή τη μετεξέλιξη της Ευρώπης σε γεωπολιτική δύναμη. Έχουμε λόγο και συμφέρον να είμαστε πρωταγωνιστές σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια».

«Ακούω διάφορους από την αντιπολίτευση να ισχυρίζονται πως οι ευρωεκλογές είναι μια ευκαιρία να σταλεί μήνυμα αμφισβήτησης της κυβερνητικής σταθερότητας. Τους απαντώ: σηκώνουμε το γάντι της πρόκλησης. Η πολιτική σταθερότητα είναι το μεγάλο ζητούμενο των εκλογών και οι πολίτες ας στείλουν και πάλι μήνυμα ότι ουσιαστικά τίποτα δεν έχει αλλάξει από την εντολή την οποία μας έδωσαν τον περασμένο Ιούνιο να κυβερνήσουμε για μία τετραετία και να δρομολογήσουμε τις μεγάλες αλλαγές που η χώρα έχει τόσο ανάγκη» επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

«Τετραετία δομικών αλλαγών»

Όπως τόνισε, «αν την πρώτη τετραετία κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε πολλές κρίσεις, η δεύτερη τετραετία είναι αυτή των μεγάλων δομικών αλλαγών που θα βάλουν για τα καλά την Ελλάδα σε τροχιά προσέγγισης με την Ευρώπη».

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η Ν.Δ. είναι η μόνη παράταξη που έχει πειστική πρόταση και κάλεσε σε συσπείρωση, επαναλαμβάνοντας ότι οι ευρωεκλογές δεν πρέπει να αντιμετωπιστούν με χαλαρότητα και αδιαφορία.

«Αυτή η μεγάλη, προοδευτική, πατριωτική Ν.Δ., μια Νέα Δημοκρατία η οποία αγωνίζεται για την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων, η οποία επενδύει στην πρόοδο, στην ισότητα, σε μία ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη, αυτή η Ν.Δ. τελικά είναι η μόνη παράταξη η οποία και σήμερα έχει πειστική συνολική πρόταση για τη χώρα», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Στις κάλπες λοιπόν της 9ης Ιουνίου θέλω να ζητήσω από όλες και από όλους να ξανακάνουμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια συσπείρωσης της παράταξής μας, να πάμε να ψηφίσουμε, να μην αντιμετωπίσουμε αυτές τις εκλογές με οποιαδήποτε αίσθηση χαλαρότητας ή αδιαφορίας».

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος συναντήθηκε με πολίτες και φορές, ανέφερε εξάλλου ότι η κυβέρνηση αντιμετώπισε με επιτυχία τη μεταναστευτική κρίση. «Αντί να συζητάμε για το τι θα κάνουμε τους παράνομους μετανάστες οι οποίοι έρχονται, είμαστε στην ευχάριστη θέση να μπορούμε να υποδεχόμαστε νόμιμα επισκέπτες από την Τουρκία μέσα από το πρόγραμμα διευκόλυνσης της visa, το οποίο έχει φέρει και εδώ, στη Χίο, πολλούς περισσότερους επισκέπτες, 12 μήνες το χρόνο, Σαββατοκύριακα, καθημερινές. Βλέπω μια αγορά η οποία σφύζει από ζωή και η οποία μόνο θετικά μπορεί να προσδοκά και από αυτή τη σημαντική επιτυχία, την οποία πέτυχε αυτή η κυβέρνηση» σημείωσε.

«Θέλω να σας θυμίσω ότι είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που έχει καταφέρει να εξασφαλίσει εξαίρεση από το πολύ αυστηρό πλαίσιο του κανονισμού του Σένγκεν, για να μπορεί ακριβώς να χορηγεί βίζα με πολύ γρήγορες διαδικασίες στις πύλες εισόδου σε 10 νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Αυτό μπορέσαμε και το πετύχαμε, φίλες και φίλοι, ακριβώς γιατί αυτή η κυβέρνηση έχει πια αξιοπιστία στην Ευρώπη και στις Βρυξέλλες. Η φωνή μας μετράει. Δεν είμαστε πια το ‘μαύρο πρόβατο’. Και αυτό τελικά έχει θετικές επιπτώσεις και στη δική σας καθημερινή ζωή» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε έργα υποδομών, μεταξύ των οποίων το αεροδρόμιο της Χίου, το δικαστικό μέγαρο και το φράγμα Κόρης Γεφύρι.