Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο: Μπόνους παραγωγικότητας στο Δημόσιο

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ο πρωθυπουργός είπε ότι στις ευρωεκλογές θα κριθεί σε ένα βαθμό πόσο σταθερό είναι το πολιτικό σκηνικό, ώστε η χώρα να μείνει σε τροχιά προόδου

Μηνύματα ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, σήμερα Δευτέρα, ενώ ανακοίνωσε την παροχή μπόνους παραγωγικότητας σε υπαλλήλους και τμήματα του Δημοσίου που επιτυγχάνουν συγκεκριμένους στόχους.

«Η αξιολόγηση λοιπόν αποδεικνύουμε ότι έχει πρωτίστως και έναν χαρακτήρα ενθαρρυντικό και δημιουργικό και σκοπός μας είναι πάντα να μπορούμε να επιβραβεύουμε εκείνους τους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι όχι απλά πετυχαίνουν αλλά συχνά ξεπερνούν τους στόχους τους οποίους έχουμε θέσει» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Μπόνους παραγωγικότητας στο Δημόσιο: Πώς θα υπολογίζεται και ποιοι υπάλληλοι θα είναι δικαιούχοι

To πριμ αποδοτικότητας στους δημοσίους υπαλλήλους θα φτάνει έως το 15% του ετήσιου μισθού, με τη σχετική ρύθμιση να παρουσιάζεται στο Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι προχωρά κανονικά και η διαδικασία ανάδειξης διοικήσεων στον δημόσιο τομέα.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι κεντρικός στόχος είναι να βελτιώνεται η ζωή των πολιτών και η υπέρβαση των παθογενειών, μέσω μεταρρυθμίσεων, προκειμένου η χώρα να προσεγγίζει τα δεδομένα προηγμένων χωρών.

«Συνεχίζουμε την πορεία των μεγάλων αλλαγών» με ακόμη μεγαλύτερη ένταση ενόψει των ευρωεκλογών, δήλωσε ο πρωθυπουργός και ζήτησε να αξιοποιηθούν οι ημέρες που έρχονται. Ο πρωθυπουργός είπε ότι στις ευρωεκλογές θα κριθεί πόσο δυνατές θα είναι οι φωνές των ελληνικών διεκδικήσεων, αλλά και σε ένα βαθμό πόσο σταθερό είναι το πολιτικό σκηνικό, ώστε η χώρα να μείνει σε τροχιά προόδου.

«Στα λεφτόδεντρα απαντάμε με τη γλώσσα της αλήθειας»

Ζήτησε, δε, «να εξηγήσουμε στους πολίτες τις περιπέτειες που μπορούν να φέρουν η αποχή και οι άστοχες επιλογές». «Στα λεφτόδεντρα που φυτρώνουν στον κήπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα, οφείλουμε να μιλήσουμε με τη γλώσσα της αλήθειας» υπογράμμισε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην επιστολική ψήφο, τονίζοντας ότι μέχρι τώρα οι αιτήσεις ανέρχονται σε 180.000 και ενώ η προθεσμία λήγει σήμερα.

Στόχος να βελτιωθεί ο χρόνος απονομής της δικαιοσύνης κατά 30% το 2027

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στον νέο δικαστικό χάρτη, επισημαίνοντας ότι η αλλαγή καθυστέρησε πάνω από 110 χρόνια. Όπως είπε, στόχος είναι να βελτιωθεί ο χρόνος απονομής της δικαιοσύνης κατά 30% μέχρι το 2027.

«Τον ίδιο στόχο εξυπηρετεί και το νέο σχέδιο νόμου που εισηγείται ο αρμόδιος υπουργός με ρυθμίσεις που αφορούν πλέον το Συμβούλιο της Επικρατείας, εκεί που η ταχύτερη έκδοση των αποφάσεων έχει και άμεσο οικονομικό αντίκτυπο στην πρόοδο των μεγάλων έργων, στην προσέλκυση επενδύσεων, προϋποθέσεις απαραίτητες για να μείνει η οικονομία σε τροχιά σημαντική ανάπτυξης αλλά και να θωρακιστεί το κράτος δικαίου», τόνισε.

Είπε επιπλέον ότι το νέο πλαίσιο θέτει αυστηρές προϋποθέσεις και περιορίζει τις αναβολές, ενώ έκανε λόγο για «ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση ενός πιο λειτουργικού κράτους».

Σχέδιο «Μια Ελλάδα για όλους»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο σχέδιο «Μια Ελλάδα για όλους», επισημαίνοντας ότι θα υλοποιηθούν 170 δράσεις για πολίτες με αναπηρία.

Είπε επιπλέον ότι η κυβέρνηση μένει δίπλα στον πολίτη με κάθε τρόπο αναγνωρίζοντας ότι η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κοινωνία. Είπε επίσης ότι από σήμερα λειτουργεί και η νέα έκδοση του e-katanalotis, κάνοντας λόγο για σημαντική αναβάθμιση, με τους πολίτες να έχουν τη δυνατότητα να συγκρίνουν τις τιμές προϊόντων.

Αναφέρθηκε, εξάλλου, στους στόχους της κυβέρνησης για κατώτατο μισθό 950 ευρώ και μέσο μισθό 1.500 ευρώ στο τέλος της 4ετίας.