Skip to main content

Χρ. Καλλιάνος: Λάβρος κατά του ΕΣΥ – «Δεν υπάρχει δημόσιο σύστημα υγείας, έχουν καταλυθεί τα πάντα»

«Αν ο υπουργός ή ο πρωθυπουργός ευαγγελίζονται κάτι άλλο ας έρθουν να μου το πουν τετ α τετ. Τους προκαλώ»

«Δεν αποφάσιζε ο καθηγητής να τον βάλει στην πλατφόρμα της μονάδας, να μας δώσει αυτή την ελπίδα. Δεν ήθελα να πάει στην πλατφόρμα ο πατέρας μου και να πεθάνει ένα παιδί 20 χρονών. Δεν ζήτησα ποτέ ΜΕΘ, ζήτησα ΜΑΦ. Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας δηλαδή σε κάποιο νοσοκομείο που έχουν. Τον στεγνώνανε συνέχεια με αιμοκαθάρσεις» δήλωσε ο αδελφός του βουλευτή Γιάννη Καλλιάνου, Χρήστος Καλλιάνος -που είναι επίσης γιατρός- για τον θάνατο του πατέρα του, μετά από πλημμελή νοσηλεία στο Αττικό, όπως υποστηρίζουν τα δύο αδέλφια.

Παράλληλα, ο κ. Χρ. Καλλιάνος, με δηλώσεις του στoν Alpha, εμφανίστηκε λάβρος κατά  του ΕΣΥ, ενώ «επιτέθηκε» κατά του πρωθυπουργού αλλά και του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

«Δεν υπάρχει δημόσιο σύστημα υγείας, έχουν καταλυθεί τα πάντα. Και αν ο υπουργός ή ο πρωθυπουργός ευαγγελίζονται κάτι άλλο ας έρθουν να μου το πουν τετ α τετ. Τους προκαλώ με τις γνώσεις και το ήθος που έχω», είπε.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι «οι γιατροί δεν έκαναν ό,τι όφειλαν και ό,τι έπρεπε να κάνουν για να του δώσουν το μάξιμουμ των πιθανοτήτων. Αν γίνονταν οι διαγνώσεις πρώιμα, ο μπαμπάς μου μπορεί να ζούσε τώρα. Δεν έγινε όμως τίποτα από αυτά που έπρεπε να γίνουν. Ζούμε σε μια χώρα που έχουν καταλυθεί τα πάντα. Η αποσύνθεση και η κατάλυση κάθε μέρα γεωμετρικά αυξάνονται. Δεν είναι κράτος πρόνοιας αυτό να μπορέσει να υποστηρίξει ανθρώπους να ζήσουν».

«Αττικό»: Η απάντηση της Ιατρικής Σχολής στα δημοσιεύματα για τους καθηγητές κλινικών στον απόηχο των καταγγελιών Καλλιάνου