Skip to main content

Διγλωσσία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τις «ορφανές» ψήφους των Σπαρτιατών

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Μητσοτάκης και Κασσελάκης κατηγορούν αλλήλους ότι ψαρεύουν στα θολά νερά της ακροδεξιάς ψήφου

Δημόσιες διαβεβαιώσεις ότι πρωτοστατούν στον αγώνα του «δημοκρατικού τόξου» απέναντι στους Σπαρτιάτες που έχουν ως πραγματικό αρχηγό τον Ηλία Κασιδιάρη έδωσαν χθες ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης την ώρα, όμως, που στελέχη τους απεύθυναν «προσκλητήριο» στην ακροδεξιά ψήφο.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανος Κασσελάκης κατηγόρησαν χθες αλλήλους ότι «ψαρεύουν» στα θολά νερά της ακροδεξιάς ψήφου ενώ οι ίδιοι διαβεβαίωσαν σε ξεκάθαρο τόνο ότι δεν στοχεύουν στους οπαδούς του Κασιδιάρη.

Ειδικότερα ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε σε συνέντευξή του ότι το κόμμα του υψώνει «ανάχωμα» δημοκρατίας και κοινοβουλευτισμού απέναντι στα ακροδεξιά φαινόμενα. Παράλληλα καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι πολεμά τους Σπαρτιάτες μόνα «στα λόγια» και διαβεβαίωσε ότι η ΝΔ βρίσκεται «στη σωστή πλευρά της ιστορίας» απέναντι στην ακροδεξιά.

Σε αντίστοιχο πνεύμα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την ψήφο των Σπαρτιατών και άλλων νεοναζί. «Μονολεκτικά και απόλυτα: ΟΧΙ. Οι νεοναζί ψηφοφόροι δε μας αφορούν. Είναι έξω από τον κόσμο, τον πολιτισμό και τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δηλώσεις Τάκη Θεοδωρικάκου και Βασίλη Κασσελάκη

Βέβαια η ηγεσία της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ «ξόρκισε» μεν τις ψήφους των Σπαρτιατών αλλά την ίδια ώρα άφησε στο απυρόβλητο στελέχη που απευθύνθηκαν άμεσα σε ακροδεξιούς ψηφοδόρους. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις αποτέλεσαν από την πλευρά της ΝΔ ο βουλευτής Τάκης Θεοδωρικάκος και από τον ΣΥΡΙΖΑ ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και εξάδελφος του προέδρου του κόμματος Βασίλης Κασσελάκης.

«Εμείς θέλουμε τις ψήφους όλου του ελληνικού λαού, δεν αναφέρομαι σε πολιτικό κόμμα. Στον ελληνικό λαό αναφερόμαστε. Θέλουμε όλες τις ψήφους, απευθυνόμαστε σε όλους τους Έλληνες» δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος ερωτηθείς για τους ψηφοφόρους των Σπαρτιατών που βρέθηκα ανέστιοι μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου. Σε ακόμη πιο ξεκάθαρο πνεύμα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κασσελάκης, απεύθυνε κάλεσμα στους υποστηρικτές του ακροδεξιού μορφώματος.

«Το τι ψηφίζει ο καθένας είναι μια έκφραση ελευθερίας και αυτόνομης σκέψης, καλά κάνει. Ευπρόσδεκτες είναι» είπε ο Βασίλης Κασσελάκης προκαλώντας αντιδράσεις ακόμη και στο εσωτερικό του κόμματός του. Υπενθυμίζεται ότι και η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ, Εύη Χριστοφιλοπούλου, είχε προβεί σε αντίστοιχες δηλώσεις σημειώνοντας ότι το κόμμα της ενέταξε στο ευρωψηφοδέλτιό της τον Φρέντι Μπελέρη για να ανακόψει τις διαρροές προς τα ακροδεξιά. Υπογραμμίζεται, πάντως, ότι όλα τα στελέχη της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που έκαναν «άνοιγμα» στην ακροδεξιά προχώρησαν στη συνέχεια να σε ανασκευή των δηλώσεών τους.

ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά στηλιτεύουν τη διγλωσσία για τους Σπαρτιάτες

Η διπλή γλώσσα της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τους υποστηριζόμενους από τον Κασιδιάρη «Σπαρτιάτες» προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Αριστεράς. «Στα θέματα της Δημοκρατίας, η μικρόψυχη και η μικροκομματική πολιτική δεν κάνει καλό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης και σημείωσε ότι «από κανένα στέλεχος ή υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, δεν θα ακούσετε ότι οι ψήφοι ακροδεξιών κομμάτων είναι ευπρόσδεκτες. Αυτό δεν είναι αποδεκτό στην δική μας πολιτική παράταξη». Από την πλευρά του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς, Κώστας Καρπόζηλος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Όχι. Δεν είναι ευπρόσδεκτοι. Για Σπαρτιάτες, φασίστες και Μπελέρηδες»,