Skip to main content

Κωνσταντίνος Φλώρος: Απολογείται στον ανακριτή – Τι θα υποστηρίξει

Πηγή φωτ: ΙΝΤΙΜΕ, Λιάκος Γιάννης

Στον 26ο ανακριτή απολογείται ο Κωνσταντίνος Φλώρος για την επίθεση στον Βασίλη Γραμμένο.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, ο οποίος κατηγορείται για βιαιοπραγία βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του, σε βαθμό κακουργήματος, θα παραδώσει υπόμνημα στον δικαστικό λειτουργό και στη συνέχεια θα απαντήσει στις ερωτήσεις του.

Τι αναμένεται να υποστηρίξει

Σύμφωνα με πληροφορίες θα υποστηρίξει ότι προκλήθηκε από τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο ο οποίος εξύβρισε την μητέρα του «το πιο ιερό που έχω», ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που του είχε επιτεθεί φραστικά, ενώ θα αρνηθεί ότι τον γρονθοκόπησε και θα πει ότι τον έπιασε από τον γιακά και τον έριξε κάτω.

Πριν από την απολογία του βουλευτή κατέθεσαν μάρτυρες βουλευτές οι οποίοι ήταν παρόντες στο περιστατικό.

Βουλή: Η κόντρα Φλώρου – Γραμμένου που κατέληξε στο βίαιο περιστατικό

Τι ποινή προβλέπεται

Ο Κ. Φλώρος οδηγήθηκε εχθές ενώπιον των αρμοδίων αρχών για το κακούργημα της βιαιοπραγίας εναντίον βουλευτή, κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα προβλέπει ότι όποιος βιαιοπραγεί εναντίον μέλους της Βουλής τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 έτη.

Όπως παρατήρησε ο κ. Τασούλας, ο βουλευτής Β. Γραμμένος δεν πρόλαβε καν να ψηφίσει σε εν εξελίξει ψηφοφορία της Βουλής. Επισήμανε μάλιστα ότι η ασυλία βουλευτή καλύπτει πλημμελήματα αλλά όχι αυτόφωρα κακουργήματα και έτσι «μπορούμε να παραπέμψουμε τον δράστη αυτής της χυδαίας και βάρβαρης επίθεσης για αυτόφωρο κακούργημα».