Skip to main content

Ευρωεκλογές: Μπλόκο του Αρείου Πάγου στους Σπαρτιάτες

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI

«Κόπηκαν» 15 κόμματα από τις ευρωεκλογές - 14 εξ αυτών δεν είχαν υποβάλει το απαιτούμενο παράβολο των 20.000 ευρώ

Δεν άναψε τελικά το «πράσινο φως» ο Άρειος Πάγος στους «Σπαρτιάτες» προκειμένου να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024.

Οι Αρεοπαγίτες οι οποίοι βρίσκονταν σε διάσκεψη από την περασμένη Κυριακή, αποφάσισαν ότι το κόμμα δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να διεκδικήσει την ψήφο των Ελλήνων πολιτών στις ευρωεκλογές.

Οι Ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί ελαβαν υπόψη τους την παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος των 11 βουλευτών του κόμματος για εξαπάτηση εκλογέων, με το σκεπτικό ότι πραγματικός αρχηγός του κόμματος δεν είναι ο Βασίλης Στίγκας, αλλά ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος κι εκείνος ελέγχεται ποινικά ως ηθικός αυτουργός της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος.

Υπενθυμίζεται ότι η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Αριστερά είχαν καταθέσει υπομνήματα κατά της συμμετοχής των «Σπαρτιατών» στις ευρωεκλογές.

«Κόπηκαν» 15 κόμματα

Συνολικά, 31 από τα 46 που είχαν υποβάλει αιτήσεις θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ευρωεκλογές: Τα 31 κόμματα που διεκδικούν ψήφο και τα 15 που «κόπηκαν»

Με ομόφωνη απόφαση του Α1 πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου, θα συμμετέχουν στις ευρωεκλογές 31 κόμματα, ενώ εκτός μένουν οι «Σπαρτιάτες» και άλλα 14 κόμματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα 14 κόμματα που «κόπηκαν»  δεν είχαν υποβάλει το απαιτούμενο παράβολο των 20.000 ευρώ.

naftemporiki.gr