Skip to main content

Π. Μαρινάκης: Αχαρακτήριστα τα όσα συνέβησαν στη Βουλή – Οι βιαιοπραγίες και οι πρακτικές των άκρων μάς γυρίζουν σε άλλες εποχές

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

«Είμαστε απέναντι στη βία, απέναντι στα φαινόμενα εκχυδαϊσμού της Δημοκρατίας, απέναντι σε τραμπουκισμούς και απειλές»

Το πρωτοφανές επεισόδιο που σημειώθηκε στη Βουλή με πρωταγωνιστή των ανεξάρτητο βουλευτή Κ. Φλώρο, ο οποίος γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Β. Γραμμένο, καταδίκασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Τα όσα συνέβησαν στην Βουλή σήμερα είναι απαράδεκτα και αχαρακτήριστα και δεν συνάδουν με το Δημοκρατικό πολίτευμα. Βουλευτές μετέτρεψαν σε ρινγκ χώρους του Κοινοβουλίου» σημείωσε ο κ. Μαρινάκης, καταδικάζοντας παράλληλα το γεγονός ότι «αρχηγός κόμματος απειλεί, εμμέσως πλην σαφώς, βουλευτές, προειδοποιώντας τους να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα».

Όπως τόνισε, τόσο οι βιαιοπραγίες, όσο και «οι πρακτικές των άκρων και η χυδαία ρητορική λαϊκισμού, μας γυρίζουν σε εποχές που η χώρα έχει αφήσει πίσω της ανεπιστρεπτί και η κοινωνία έχει συνολικά απορρίψει».

«Οφείλουμε, ως πολιτικό σύστημα και ως κοινωνία να στεκόμαστε απέναντι -και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε- σε όλες αυτές τις λογικές που οδήγησαν την χώρα στο χείλος του γκρεμού. Είμαστε απέναντι στη βία, απέναντι στα φαινόμενα εκχυδαϊσμού της Δημοκρατίας, απέναντι σε τραμπουκισμούς και απειλές» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Βουλή: Αντιπαράθεση Πλεύρη – Βελόπουλου για την προσέλευση βουλευτών στους ναούς