Skip to main content

Στ. Κασσελάκης: Δεν μπορεί να μένουν απομονωμένοι οι νησιώτες

(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ/EUROKINISSI)

«Είναι και αυτονόητο: η επένδυση στη νησιωτικότητα θα φέρει ανάπτυξη και θα βοηθήσει στην αναγκαία αποκέντρωση της χώρας μας»- Πολυήμερη περιοδεία στα νησιά του Αιγαίου

«Από την Κύθνο και τη Σύρο έως την Πάρο, την Νάξο και την Αμοργό ένα είναι το κοινό αίτημα των κατοίκων που ξεχωρίζω: η διασύνδεση των νησιών των Κυκλάδων. Να υπάρχει συγκοινωνία και για εμπόριο, και για υγεία και για τουρισμό», σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος για τρίτη ημέρα πραγματοποιεί νησιωτική περιοδεία.

Εδώ και δύο ημέρες ο κ. Κασσελάκης επισκέπτεται τις Κυκλάδες, σημειώνοντας πως η περιοδεία του αυτή αποσκοπεί στο «να αναδείξουμε τα προβλήματα των συμπολιτών μας και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, του κόμματος που εμπνεύστηκε και νομοθέτησε το μεταφορικό ισοδύναμο».

(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ/EUROKINISSI)

Σημειώνει ότι «για εμάς η θεσμοθέτηση άγονων γραμμών για τη διασύνδεση των νησιών των Κυκλάδων με εκπτώσεις για τους μόνιμους κατοίκους, με ειδική μέριμνα για τους μήνες του χειμώνα, είναι αναγκαία». Προσθέτει ότι «δεν μπορεί ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος να αφήνει τους νησιώτες απομονωμένους» και τονίζει: «Είναι και αυτονόητο: η επένδυση στη νησιωτικότητα θα φέρει ανάπτυξη και θα βοηθήσει στην αναγκαία αποκέντρωση της χώρας μας».

ΣΥΡΙΖΑ: Κομβικής σημασίας η αξιοπιστία και η ασφάλεια των μεταφορών

«Σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμοργού συμμετείχε τη Δευτέρα 22 Απριλίου ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της πολυήμερης περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχετική του ανακοίνωση.

Και συμπληρώνει: «Ο Στ. Κασσελάκης άκουσε τα προβλήματα κατοίκων και φορέων του νησιού και μετέφερε τις θέσεις και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ». Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση «μεταξύ άλλων, τονίστηκε η ανάγκη για καλύτερη σύνδεση της Αμοργού με άλλα νησιά – πυλώνες του τουρισμού, όπως η Σαντορίνη, η Ρόδος, η Μύκονος και η Κρήτη, ώστε η τουριστική σεζόν να επεκταθεί στην Αμοργό και να μην περιορίζεται μόνο σε δύο μήνες τον χρόνο. Η αξιοπιστία και η ασφάλεια των μεταφορών είναι κομβικής σημασίας και για την πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων του νησιού σε δομές υγείας, πρόσβαση η οποία τους χειμερινούς μήνες καθίσταται ακόμα πιο δύσκολη».

Και καταλήγει, αναφέροντας: «Η προβληματική διασύνδεση των νησιών των Κυκλάδων, που αφήνει απομονωμένους τους νησιώτες, δεν συνάδει με τις υποχρεώσεις που πρέπει να έχει ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος προς όλους τους πολίτες».