Skip to main content

Δημοσκόπηση Metron: Άνοδος για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – «Στην λάθος κατεύθυνση η χώρα» λέει το 64%

Απώλειες για ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση

Κέρδη για τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, και απώλειες για ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση, καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis, για το Mega.  Οριακές απώλειες εμφανίζει η Πλεύση Ελευθερίας ενώ οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου που τον Μάρτιο είχαν καταγραφεί στο 0,8% τώρα ανέβηκαν στο 1,6%.

Στην εκτίμηση ψήφου το κυβερνών κόμμα, από το 31,4% συγκεντρώνει 32,3%,  ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει στο 15,4% -από 15,1%-  ενώ το ΠΑΣΟΚ πέφτει μία μονάδα, στο 12%, από το 13% της προηγούμενης μέτρησης.

Παρότι η κυβέρνηση κερδίζει δύο μονάδες στην αξιολόγηση των πολιτών και ο πρωθυπουργός τέσσερις, οι πολίτες σε ποσοστό 64% δηλώνουν ότι η χώρα πάει προς την λάθος κατεύθυνση.

Κατά 4 μονάδες ανεβαίνει και η αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ τρεις ο Στέφανος Κασσελάκης.

Τα «συν» και τα «πλην» για την κυβέρνηση

Μόνιμος πονοκέφαλος των πολιτών είναι η ακρίβεια και η κατάσταση της οικονομίας, ενώ οι εντυπώσεις από την πολιτική της κυβέρνησης κατά του πληθωρισμού είναι αρνητικές για το 70%.

Πολύ ψηλά παραμένουν οι αρνητικές γνώμες και στο θέμα της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας.

Οι πολίτες εκτιμούν θετικά τις κυβερνητικές επιδόσεις σε θέματα όπως η προσέλκυση τουρισμού, ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους, η αμυντική θωράκιση και η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.