Skip to main content

Βούλα Κεχαγιά: Ο Στ. Κασσελάκης δεν είπε ποτέ την λέξη «θαύμα». Επικαλέστηκε τον ιερέα που τον βάφτισε

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

«Στην πολιτική γίνονται πολιτικά θαύματα και ο ΣΥΡΙΖΑ, που όλοι θεωρούσαν ξεγραμμένο από το πολιτικό σύστημα, ανασυγκροτείται και αποκτά δυναμική»

Την άποψη ότι η λέξη «θαύμα» δεν είναι μια λέξη που ειπώθηκε από τα χείλη του Στέφανου Κασσελάκη εξέφρασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βούλα Κεχαγιά  κληθείσα να σχολιάσει τις δηλώσεις του Γιώργου Τσίπρα. Όπως εξήγησε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «επικαλέστηκε έναν ιεράρχη, τι είπε στους γονείς του ο ιερέας που τον βάφτισε».

Τι είπε ο Στ. Κασσελάκης

Ο Στ. Κασσελάκης, σύμφωνα με την ομογενειακή σελίδα Hellas Journal, σε κατ’ ιδίαν κουβέντα που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο είπε: «Με βάφτισε ο Άγιος Τσαλίκης με τον πατέρα Κύριλλο, και στο νερό σχηματίστηκε ένας σταυρός από το λάδι. Ο Άγιος Τσαλίκης είπε στους γονείς μου: αυτός είτε παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος».

«Στην πολιτική γίνονται πολιτικά θαύματα και ο ΣΥΡΙΖΑ, που όλοι θεωρούσαν ξεγραμμένο από το πολιτικό σύστημα, ανασυγκροτείται και αποκτά δυναμική», υπογράμμισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ  Βούλα Κεχαγιά, σε ραδιοφωνικές της συνεντεύξεις στον ΣΚΑΙ και στον ρ/σ TALK Radio 9.89.

«Έχουμε όλο το πολιτικό σύστημα να χτυπάει τον ΣΥΡΙΖΑ»

Όπως είπε, «αυτή η δυναμική εξωθεί πολιτικά κόμματα και πολιτικούς αντιπάλους, ακόμα και από όμορους χώρους, να στοχοποιούν τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ θα έπρεπε ο απόλυτος αντίπαλος στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές να είναι η δεξιά του κ. Μητσοτάκη».

«Επειδή ο Κασσελάκης ανάβει κερί, δεν σημαίνει ότι είναι θρησκόληπτος»

«Εμείς έχουμε όλο το πολιτικό σύστημα, τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Αριστερά, τον κ. Βελόπουλο, να χτυπάει τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρώντας ότι μπορεί να του ανακόψει τη δυναμική και να του περιορίσει την εκλογική του επιρροή στις ευρωεκλογές. Αυτό δε θα συμβεί» τόνισε η κ. Κεχαγιά, ενώ για τη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις θρησκευτικές πεποιθήσεις και την σχέση κράτους-εκκλησίας, είπε:

«Ο κ. Κασσελάκης ποτέ δεν έκρυψε την πίστη του στην Ορθοδοξία. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όμως δεν είναι ένας θρησκόληπτος άνθρωπος, είναι απλώς ένας πιστός Χριστιανός Ορθόδοξος. Είναι επίσης ο πρώτος πολιτικός που μίλησε, και μάλιστα στην προεκλογική περίοδο των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, για την αναγκαιότητα διαχωρισμού του κράτους με την εκκλησία θέματα που έχει βάλει στις συζητήσεις που είχε και τις κατ’ ιδίαν επαφές τόσο με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο όσο και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη τον κ. Βαρθολομαίο».

«Η κυβέρνηση που έχει κάνει σύνθημά της το τρίπτυχο πατρίς- θρησκεία- οικογένεια, το χουντικό αυτό σύνθημα, κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι μιμείται τον Βελόπουλο. Ο πρώην συνάδελφος μας ο κ. Αυτιάς βγήκε και είπε ότι αυτό είναι το σύνθημα προς τις ευρωεκλογές. Επειδή ο Κασσελάκης ανάβει κερί, πηγαίνει στην εκκλησία, δεν έχει κρύψει την πίστη του δεν σημαίνει ότι είναι θρησκόληπτος», σχολίασε και στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΣΚΑΪ.

Όσον αφορά ζητήματα έμφυλης βίας και τους επικριτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είπε κατά την ίδια συνέντευξη: «Θέτω ένα ερώτημα: έχετε την αίσθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως πολιτικό κόμμα δεν έχει υπερασπιστεί τις γυναίκες οι οποίες κακοποιούνται;», ενώ παρέπεμψε και σε δηλώσει του κ. Κυριαζίδη, του εκλεγμένου βουλευτή της ΝΔ, υπενθυμίζοντας πως «είπε για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αν είναι ο ή η πρόεδρος, γυναίκα ή άνδρας δηλαδή».

Για Παπανώτα

«Κανένας από τους επικριτές του κ. Παπανώτα και κατ’ επέκταση του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση εποίησε την νήσσαν και δεν τον απέπεμψε, και κανένα από τα πολιτικά κόμματα που σήμερα κραδαίνουν τις δηλώσεις Παπανώτα δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία για αυτό το θέμα. Υπάρχουνε δύο μέτρα και δύο σταθμά», υπογράμμισε και κατέληξε:

«Δεν είναι δικαιολογία το “και αλλού γίνονται αυτά”, στα ζητήματα αυτά δεν κάνουμε εκπτώσεις για να είμαστε ξεκάθαροι. Θίγω όμως ένα θέμα για την πολιτική αντιμετώπιση και τα αντανακλαστικά πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ που ενώ είναι όμορα και προοδευτικά κόμματα για θέματα που είναι τελείως προσβλητικά και εκχυδαΐζουν την πολιτική ζωή τηρούν εκκωφαντική σιωπή ενώ για άλλα είναι λαλίστατοι και κουνούν το δάχτυλο προς τον ΣΥΡΙΖΑ, που ξέρουν ότι έχει κατηγορηθεί για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και τη στάση του απέναντι στην έμφυλη βία και τώρα εμφανίζονται ως τιμητές. Απαράδεκτο».