Skip to main content

Στ. Κασσελάκης: Το μόνο θαύμα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σταθεί στα πόδια του και έχει αναστηθεί

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Πώς απάντησε στην κριτική που προκάλεσε η αναφορά, κατά τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, για τη βάπτισή του

Στις επικρίσεις που προκάλεσε η αναφορά στη βάπτισή του, κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Στέφανος Κασσελάκης, αποκρούοντας παράλληλα την κριτική για «life-style ψηφοδέλτιο» του ΣΥΡΙΖΑ, και ασκώντας εκ νέου δριμεία κριτική στην κυβέρνηση.

«Το μόνο θαύμα το οποίο υπάρχει είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σταθεί στα πόδια του κι έχει αναστηθεί μετά από τόσα που έχει περάσει τους τελευταίους μήνες, τα τελευταία χρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Ant1. Δήλωσε δε «πολύ υπερήφανος για το σημείο που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, πόσο ξεκάθαρο είναι το μήνυμά μας, ότι είμαστε εδώ να φέρουμε πρόοδο στην Ελλάδα με σεβασμό προς όλους τους συμπολίτες μας». Ο κ. Κασσελάκης εξήγησε ότι η αναφορά του έγινε «διότι υπήρχε μια εικόνα του Αγίου Ιακώβου στο γραφείο του Αρχιεπισκόπου και πριν -αυτό που δεν έδειξε, ίσως, η κάμερα- ήταν ότι, πριν αναφερθώ σε αυτό, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος μου είπε ότι ο Άγιος Ιάκωβος, ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι ένας από τους πιο πρόσφατους αγίους της Εκκλησίας, ήταν ο πνευματικός του, ήταν ο μέντορας του κι είχε περάσει πάρα πολύ χρόνο μαζί του. Γι’ αυτό έγινε ο διάλογος. Και στο τέλος της ημέρας, είναι κάτι το οποίο ζεσταίνει την καρδιά μου, το να ξέρω ότι υπάρχει ένας δεσμός με έναν πρόσφατο Άγιο». Σημείωσε πως αυτό δεν σημαίνει ότι αλλάζει την πολιτική στάση του ή του κόμματος, υπογραμμίζοντας τη θέση του για διακριτούς ρόλους Εκκλησίας και Κράτους.

«Μήνυμα αξιοκρατίας και ανανέωσης» στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Απαντώντας σχετικά με κατηγορίες που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ για «life-style ψηφοδέλτιο», ανέφερε ότι «είναι η πρώτη διαδικασία στην ιστορία της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια, τις τελευταίες δεκαετίες, που ένα κόμμα και δη η αξιωματική αντιπολίτευση αφήνει τον λαό να επιλέξει το ψηφοδέλτιο του». Τόνισε ότι δεν φοβάται την κρίση του κόσμου αλλά την εμπιστεύεται και πως «δόθηκε η ευκαιρία στους υποψήφιους να παρουσιάσουν τον εαυτό τους». «Από ‘κει και πέρα, σέβομαι την κρίση των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ» είπε, προσθέτοντας ότι όλοι έχουν κάτι να προσφέρουν και όλοι θα πρέπει να αποδείξουν αν αξίζουν τη θέση στις Βρυξέλλες, την οποία διεκδικούν.

Σχετικά με τις 5 κενές θέσεις στο ευρωψηφοδέλτιο και σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει κάποια έκπληξη με τους υποψήφιους που απομένει να ανακοινωθούν, ο κ. Κασσελάκης είπε ότι το μήνυμα του ψηφοδελτίου «είναι ένα μήνυμα αξιοκρατίας, ανανέωσης κι ένα μήνυμα ότι μια νέα, φρέσκια ομάδα θα μπορέσει να φέρει αλλαγές στην Ελλάδα που να κάνουν αυτή τη χώρα μια χώρα της προόδου και την Ευρώπη μια ένωση της προόδου». «Όχι μια ένωση της λιτότητας και του ρατσισμού, με μισές λύσεις ή κακές λύσεις στο προσφυγικό, που κάνουν την Ελλάδα χώρα μόνιμης υποδοχής και παραμονής των προσφύγων, για ένα τίμημα το οποίο είναι υπό διαπραγμάτευση, που είναι αυτό που συμφώνησε η Ν.Δ.», προσέθεσε.

«Η Ελληνίδα κι ο Έλληνας να αποφασίσει αν θέλει μια λαϊκίστικη στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας, που τσεκάρεις κουτάκια από ακροδεξιά celebrities και προσπαθείς να κάνεις ένα μείγμα παλιομοδίτικο. Ή αν θες να έχεις μια ομάδα, από την άλλη μεριά, η οποία απαρτίζεται από επαγγελματίες, ανθρώπους της κοινωνίας επιλεγμένους από την κοινωνία», τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «δεν είναι η Ν.Δ. που μπορεί στην Ευρώπη να διεκδικήσει το μεγαλύτερο όφελος για τα συμφέροντα της Ελλάδας» και πως αν ήταν έτσι «δεν θα είχε καταδικαστεί από το Ευρωκοινοβούλιο, ούτε θα είχε την ευρωπαϊκή εισαγγελία να προσπαθεί να βρει τρόπο να αντλήσει πληροφορίες για τα Τέμπη και για τα άλλα θέματα». «Εάν θέλει ο πολίτης ένα κόμμα το οποίο έχει αξιοπιστία για να διεκδικήσει τα περισσότερα για την Ελλάδα, αυτό το κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Κι είμαστε πρωτίστως φιλο-ευρωπαϊστές», συμπλήρωσε.

Βολές κατά του Γιώργου Αυτιά

Ερωτηθείς για αναφορά του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Γ. Αυτιά ότι όλος ο κόσμος ψηφίζει Ν.Δ., ο κ. Κασσελάκης σημείωσε ότι σίγουρα αυτό δεν ήταν η εντύπωση που ο ίδιος έλαβε από την ομογένεια. «Άμα είναι ο καθένας να εκμεταλλεύεται το όνομα της πατρίδας για να παριστάνει τον πατριώτη, αυτός δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο λύνεις τα προβλήματα του τόπου», τόνισε, κληθείς να σχολιάσει το σύνθημα «πατρίς – θρησκεία – οικογένεια» και ότι το χρησιμοποιεί συχνά ο κ. Αυτιάς. Ο κ. Κασσελάκης μίλησε για «χουντικό» σύνθημα. Τόνισε ότι είναι «άλλο ο καθένας τι πρεσβεύει στη ζωή του και με αυτό τον τρόπο να αποδεικνύει εάν αυτό το οποίο κάνει είναι για το καλό του έθνους, των παιδιών, της Ελλάδας και εάν τις αξίες της πίστης του τις εφαρμόζει στη ζωή του» και «είναι άλλο να εκμεταλλεύεσαι ένα σύνθημα, εφόσον έχεις υπάρξει προπαγανδιστής μιας ατζέντας για χρόνια και τώρα πας να την εξαργυρώσεις με θέση στην Ευρωβουλή, συγγνώμη, αλλά αυτό είναι πολιτική επιλογή. Δεν είναι στάση ζωής».