Skip to main content

Πηγές ΥΕΘΑ: Ουδέν ζήτημα μεταφοράς ελληνικών F-16 στην Ουκρανία

REUTERS/Lukasz Glowala

Τι έχει συμβεί που προκάλεσε την παρέμβαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Με αφορμή δημοσίευμα σχετικά με τα ελληνικά F-16 πηγές του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας ανέφεραν ότι ουδέν ζήτημα μεταφοράς ελληνικών F-16 στην Ουκρανία υπάρχει. «Όλα τα άλλα αποτελούν ακατάσχετη σεναριολογία», σχολίαζαν περαιτέρω οι ίδιες πηγές.

Η παρέμβαση έρχεται μετά από  δημοσίευμα του Νewsweek με τίτλο «Η Ουκρανία βλέπει απροσδόκητη ενίσχυση με F-16 από ευρωπαίο σύμμαχο».

Το ξένο δίκτυο στο ρεπορτάζ του επικαλείται ελληνικά δημοσιεύματα ότι «είναι «σχεδόν βέβαιο» ότι η Αθήνα θα μεταφέρει τα αεροσκάφη στο Κίεβο», προσθέτοντας ότι η Ουκρανία «θα μπορούσε επίσης να λάβει 24 γαλλικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5».

Στο ίδιο κείμενο παρατίθενται και οι δηλώσεις Δένδια τις προηγούμενες μέρες όπου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι τα F-16 Block 30 και τα Mirage 2000-5 θα μπορούσαν να πουληθούν.

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση με βάση το δημοσίευμα του Newsweek εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «αδιαφανή και ανεύθυνη εξωτερική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση υπό το δόγμα του ‘’δεδομένου συμμάχου’’, ζημιώνοντας έτσι πολλαπλώς τα εθνικά συμφέροντα της χώρας» ενώ κάλεσε  την κυβέρνηση «να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει άμεσα το εν λόγω δημοσίευμα».