Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης: Στο τέλος της 4ετίας οι εθνικές εκλογές

Φωτ. ΒΑΣ. ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ MOTIONTEAM

Καταλόγισε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι επιδιώκει να αποσταθεροποιήσει τη χώρα

Οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή το αίτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη για διενέργεια πρόωρων εκλογών.

«Δεν θα του κάνουμε τη χάρη, εθνικές εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και στις ευρωεκλογές η Ν.Δ. θα είναι πάλι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη», δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του σε πολίτες της Πολίχνης, στη Θεσσαλονίκη. Καταλόγισε, δε, στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι επιδιώκει να αποσταθεροποιήσει τη χώρα.

«Διάβασα σήμερα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που γράφει γιατί η χώρα πρέπει να πάει σε πρόωρες εκλογές. Και αναρωτιόμουν, ο ίδιος δεν ήταν πριν από λίγες μέρες σε μία συνέντευξή του που έβαλε ως εκλογικό του πήχη το 17% που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές; Προσέξτε τώρα την αντίφαση: έρχεται και αναγνωρίζει ότι θα είναι δεύτερο κόμμα με μεγάλη διαφορά αλλά ταυτόχρονα ζητάει εθνικές εκλογές. Γιατί; Για να αποσταθεροποιήσει τη χώρα; Δεν θα του κάνουμε τη χάρη. Εθνικές εκλογές θα γίνουν στο τέλος τετραετίας και στις ευρωεκλογές η Νέα Δημοκρατία θα είναι πάλι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη, έχοντας και πάλι τη στήριξη και την εμπιστοσύνη των Ελληνίδων και των Ελλήνων», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο διακύβευμα των ευρωεκλογών και σημείωσε: «Σήμερα είμαστε 9 Απριλίου, μας χωρίζουν ακριβώς δύο μήνες από τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, όπου θα ξαναστείλουμε το μήνυμα της ισχυρής Νέας Δημοκρατίας και ενός τόπου που θα προχωρά μόνο σταθερά και τολμηρά μπροστά. Είμαστε εδώ για να υλοποιούμε κάθε μέρα το κυβερνητικό μας πρόγραμμα και να κάνουμε τη ζωή της κάθε μίας και του καθενός καλύτερη».

Π. Μαρινάκης: Ο Στ. Κασσελάκης θέλει να επαναφέρει τους εφιάλτες των λεφτόδεντρων

Νωρίτερα, βολές κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ εκτόξευσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. «Ο κ. Κασσελάκης ζητεί πρόωρες εκλογές τρία χρόνια πριν την ώρα τους προκειμένου να λύσει τα εσωκομματικά του προβλήματα, ενδεχομένως για λόγους συσπείρωσης», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Ψέματα, συκοφαντίες και θεωρίες συνωμοσίας»

Αναφερόμενος στο άρθρο του κ. Κασσελάκη στην «Καθημερινή», ο κ. Μαρινάκης έκανε λόγο για «άρθρο γεμάτο με ψέματα, συκοφαντίες και θεωρίες συνωμοσίας». «Ίσως είναι από τους προέδρους κομμάτων που πολιτεύονται με θεωρίες συνωμοσίας» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές, ο κ. Μαρινάκης είπε μεταξύ άλλων ότι «δεν υπάρχει χώρος για χαλαρή ψήφο» και καταλόγισε στον κ. Κασσελάκη ότι «θέλει ουσιαστικά να επαναφέρει από το παράθυρο όλους τους εφιάλτες που ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια, τους εφιάλτες των λεφτόδεντρων, των λαϊκιστών, του διχασμού και όλων των ψεμάτων».

Διαβάστε επίσης:

Στ. Κασσελάκης: Γιατί ζητάω εκλογές – Τι δεν γνώριζαν οι ψηφοφόροι όταν έδωσαν 41% στον Κ. Μητσοτάκη 

Π. Μαρινάκης: Ο Στ. Κασσελάκης θέλει να επαναφέρει τους εφιάλτες των λεφτόδεντρων