Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης: Η προσωπική εμπειρία του πρωθυπουργού όταν δέχθηκε bullying στο σχολείο

Φωτ. ΡΑΦ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI

«Και εμένα μου πετούσαν την τσάντα από το παράθυρο» ανέφερε ο πρωθυπουργός

Την εμπειρία του από την περίοδο που ο ίδιος ήταν μαθητής, περιέγραψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την εκστρατεία κατά του bullying, στο 3ο Γυμνάσιο Πολίχνης, στη Θεσσαλονίκη.

«Όταν είδα το βίντεο ήρθαν και σε εμένα κάποιες αναμνήσεις. Και εμένα μου πετούσαν την τσάντα από το παράθυρο» ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι «ήταν λίγο πολύ κάτι που γινόταν στους καλούς μαθητές».

Όπως πρόσθεσε, και ο ίδιος το αντιμετώπιζε ως «χαβαλέ» τότε, ενώ συμπλήρωσε ότι εκείνη την περίοδο δεν δινόταν τόσο μεγάλη σημασία σε αυτά τα περιστατικά.

«Υπήρχαν συμμαθητές μας που υπέφεραν»

«Ήταν σχεδόν μέρος της κανονικότητας. Μπορεί εμένα αυτό να μην με επηρέασε ιδιαίτερα, όμως με πολύ μεγάλη βεβαιότητα μπορώ να πω ότι υπήρχαν συμμαθητές μας που υπέφεραν» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Αυτά είναι τραύματα που μπορούν να αφήσουν κατάλοιπα» συμπλήρωσε και πρόσθεσε ότι «τώρα ξέρουμε περισσότερα πια».

«Πίσω από το bullying κρύβεται η μη ανοχή στη διαφορετικότητα – Να σπάσουμε τη σιωπή»

Στο πλαίσιο συζήτησης με μαθητές και τον διευθυντή του 3ου Γυμνασίου Πολίχνης, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι τα φαινόμενα bullying είναι σε μεγάλη έξαρση και τόνισε ότι η βία δεν είναι μόνο σωματική. «Πίσω από το bullying κρύβεται η μη ανοχή στη διαφορετικότητα» επεσήμανε και μίλησε για συνολικό σχέδιο αντιμετώπισης του σχολικού εκφοβισμού.

«Το πρώτο βήμα είναι να μιλήσει ο ίδιος ο θύτης. Δεν είναι εύκολο, είναι όμως απαραίτητο να γίνει» επεσήμανε και στάθηκε στην πλατφόρμα, μέσω της οποίας θα γίνονται γνωστά τα περιστατικά, δίνοντας τη δυνατότητα παρέμβασης.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η επιτυχία της προσπάθειας θα κριθεί από τη διαχείριση των περιστατικών, αφού καταγγελθούν. «Θέλω να ζητήσω από όλους να σπάσουμε τη σιωπή και η σιωπή δεν αφορά μόνο το θύμα, αφορά και τους παρατηρητές» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης:

Bullying στα σχολεία: Επανέρχεται η πενθήμερη αποβολή – Αυστηρά μέτρα για διαρροή προσωπικών δεδομένων