Skip to main content

Υποκλοπές: Στην ΑΔΑΕ ο Ν. Ανδρουλάκης – «Ανοίγει ο δρόμος της αλήθειας»

Φωτ. Κ. ΤΖΟΥΜΑΣ/ EUROKINISSI

Ο κ. Ανδρουλάκης επεσήμανε ότι «ήρθα εδώ μετά την απόφαση του ΣτΕ να ζητήσω από τον κ. Ράμμο να επιταχύνει τις διαδικασίες»

«Ανοίγοντας τον δρόμο της αλήθειας σε αυτή τη νοσηρή υπόθεση, ανοίγω και το κουτί της Πανδώρας για τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της Ν.Δ., που είναι βαθιά εμπλεκόμενη σε μια ιστορία που πλήττει τους θεσμούς και τη Δημοκρατία», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, έπειτα από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμοσήμερα, Δευτέρα, το μεσημέρι, για την υπόθεση των υποκλοπών.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η διαδικασία ενημέρωσης του κ. Ανδρουλάκη για τους λόγους παρακολούθησής του.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι «το σκάνδαλο δεν είναι μόνο πολιτικό, αλλά είναι και οικονομικό», καθώς όπως πρόσθεσε, «κάποιοι έβγαλαν εκατομμύρια εμπορευόμενοι ένα παράνομο λογισμικό».

«Ο λαός διψά για αλήθεια και Δικαιοσύνη»

Ο κ. Ανδρουλάκης επεσήμανε ότι «ήρθα εδώ μετά την απόφαση του ΣτΕ να ζητήσω από τον κ. Ράμμο να επιταχύνει τις διαδικασίες. Με ενημέρωσε ότι περιμένει να καθαρογραφεί η απόφαση και αμέσως θα κάνει τα προβλεπόμενα, για να έχω την ενημέρωση που χρειάζομαι και να ενημερώσω κι εγώ τον ελληνικό λαό, όπως έχω δεσμευθεί».

Ο κ. Ανδρουλάκης επεσήμανε ότι «ο λαός διψά για αλήθεια και Δικαιοσύνη», αναφερόμενος στις υποθέσεις των Τεμπών και των υποκλοπών.

Αντισυνταγματική η μη ενημέρωση του Ν. Ανδρουλάκη για τις υποκλοπές

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε αφού κρίθηκε αντισυνταγματικός από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) ο νόμος του 2021 που απαγόρευε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να ενημερωθεί για τους λόγους παρακολούθησής του.

ΣτΕ: Αντισυνταγματική η μη ενημέρωση του Ν. Ανδρουλάκη για τις υποκλοπές

Το ανώτατο δικαστήριο έκρινε ότι είναι υπέρμετρο το μέτρο της καθολικής απαγόρευσης ενημέρωσης όσων θίγονται τα δικαιώματά τους από παρακολουθήσεις, έστω κι αν η επίκληση είναι λόγοι εθνικής ασφάλειας και ως εκ τούτου κρίθηκαν οι συγκεκριμένες διατάξεις ανίσχυρες και αντισυνταγματικές.

Διαβάστε επίσης:

Υποκλοπές: Θα αποκαλύψει η ΑΔΑΕ τον λόγο παρακολούθησης του Ανδρουλάκη;