Skip to main content

Ν. Χριστοδουλίδης: Πραγματικός ευρωπαϊκός φάρος η Ν.Δ. – Πάντα ήταν στη σωστή πλευρά της ιστορίας

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Με τον Κυριάκο στο πηδάλιο της Ελλάδας θα πετύχουμε όλους μας τους στόχους» ανέφερε ο Κύπριος πρόεδρος στο συνέδριο της Ν.Δ.

Την προσφορά της Νέας Δημοκρατίας στην ανάπτυξη της Ελλάδας, αλλά και στην οικοδόμηση μίας καλύτερης Ευρώπης υπογράμμισε ο πρόεδρος τη Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την ομιλία του στο συνέδριο της Ν.Δ., στο Ζάππειο Μέγαρο.

«Είναι μεγάλη τιμή να βρίσκομαι σήμερα εδώ να απευθυνθώ σε ένα τόσο ξεχωριστό κοινό σε μία τόσο σημαντική συγκυρία με αφορμή το συνέδριο της Ν.Δ. Ένα συνέδριο που συμπίπτει με την προσφορά μισού αιώνα του κόμματος και ουσιαστικών παρεμβάσεων στην οικοδόμηση μίας καλύτερης Ευρώπης» ανέφερε στον χαιρετισμό του.

«Πραγματικός ευρωπαϊκός φάρος»

Υπογράμμισε ακόμη πως η Νέα Δημοκρατία είναι «ο βασικός αιμοδότης μίας πολιτικής παράταξης που πάντα εργαζόταν για την ενότητα, για την οικονομική ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή και την ουσιαστική παρουσία της Ελλάδος στην Ε.Ε. Μίλησε για «τη βαριά παρακαταθήκη που έχει κληροδοτήσει η Ν.Δ., η οποία συνέδεε τις αρχές της με τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις προς όφελος του πολίτη. Πάνω από όλα η Ν.Δ. είναι ένας πραγματικός ευρωπαϊκός φάρος που πάντα ήταν στη σωστή πλευρά της ιστορίας» τόνισε.

Επισήμανε στη συνέχεια πως «η Ν.Δ. δικαίως αναγνωρίζεται ως η δύναμη που συνέβαλε καθοριστικά στην ανάκαμψη τη σταθερότητα της Ελλάδος» ενώ πλέκοντας το εγκώμιο του Έλληνα πρωθυπουργού παρατήρησε: «Υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη η Ν.Δ. συνέβαλε ουσιαστικά στην περαιτέρω κατοχύρωση της ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας της Ελλάδας αναβαθμίζοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις».

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Με τον Κυριάκο στο πηδάλιο θα πετύχουμε όλους μας τους στόχους»

Ο Κύπριος πρόεδρος τόνισε πως σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε., η οποία δεν θα ήταν εφικτή χωρίς τη στήριξη της Ελλάδας. «Ελλάδα και Κύπρος αποτελούν τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. σε μία κρίσιμη συγκυρία, έτοιμες να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις. Θα συνεχίσουμε την κοινή μας στρατηγική. Ελλάδα και Κύπρος στη σωστή πλευρά της ιστορίας, αποδεικνύουν ότι μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό ρόλο. Μας ενώνουν πολλά, η κοινή μας ιστορία, αλλά πάνω από όλα το κοινό μας όραμα για το μέλλον. Με τον Κυριάκο στο πηδάλιο της Ελληνικής Δημοκρατίας θα πετύχουμε όλους μας τους στόχους» πρόσθεσε.

Άρρηκτοι και ισχυροί οι δεσμοί της Κύπρου με την Ελλάδα

Ο Κύπριος Πρόεδρος επισήμανε ότι η Ελλάδα συμπάσχει και στηρίζει τον αγώνα της Κύπρου για την ανατροπή των τετελεσμένων της παράνομης τουρκικής κατοχής που συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια.

«Δεν μπορεί να αποτελεί το μέλλον της ευρωπαϊκής Κύπρου αυτό» είπε ο κ. Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας ότι δεν θα φεισθεί κόπων για τερματισμό της κατοχής και επανένωση της πατρίδας του. «Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τον ελληνικό λαό και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ενεργή και ουσιαστική στήριξη των προσπαθειών μας πάνω σε μια βάση συναντίληψης και ενιαίας στρατηγικής», είπε, υπογραμμίζοντας ότι οι είναι άρρηκτοι και ισχυροί οι δεσμοί της Κύπρου με την Ελλάδα.

Στήριξη στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Εξέφρασε παράλληλα την στήριξη του στην υποψηφιότητα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την προεδρία της Κομισιόν. «Οι προκλήσεις όπως και οι ευκαιρίες απαιτούν ικανές ηγεσίες και γι’ αυτό τον λόγο θέλω να δηλώσω δημόσια ότι πιστεύω στην υποψηφιότητα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Την συγχαίρουμε για την επιτυχυμένη της πορεία, την εμπιστευόμαστε να ηγηθεί και πάλι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

naftemporiki.gr