Skip to main content

Σε τεντωμένο σχοινί οι «Σπαρτιάτες» – Συνεδριάζει η Κ.Ο. του κόμματος

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Μετά τις δύο ανεξαρτητοποιήσεις το κόμμα έχει μείνει πλέον με 8 έδρες στη Βουλή - «Ντόμινο» εξελίξεων

Σε βαρύ κλίμα συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα των «Σπαρτιατών», με φόντο την παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος 11 βουλευτών που εξελέγησαν με τους κόμμα για εξαπάτηση των εκλογέων, αλλά και κατά του έγκλειστου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Kασιδιάρη, ως ηθικού αυτουργού.

Η παραγγελία ποινικών διώξεων προκάλεσε ντόμινο εξελίξεων με τους βουλευτές Γιώργο Μανούσο και Γιάννη Δημητροκάλλη να ανακοινώνουν ότι αποχωρούν από τους «Σπαρτιάτες» και ότι ανεξαρτητοποιούνται. Μετά τις δύο ανεξαρτητοποιήσεις το κόμμα έχει μείνει πλέον με 8 έδρες στη Βουλή.

Το μεσημέρι, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ ο πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Στίγκας αναμένεται να προχωρήσει σε συνέντευξη Τύπου για να τοποθετηθεί απέναντι στα όσα συμβαίνουν. Ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» έκανε λόγο χθες για «στοχοποίηση» του κόμματος, βάλλοντας κατά της κυβέρνησης την οποία εγκάλεσε για «εργαλειοποίηση» της ποινικής δικαιοσύνης για να «εξουδετερώσει τους πολιτικούς αντιπάλους» της.

Η χθεσινή εξέλιξη διαμορφώνει νέα δεδομένα και είναι πιθανόν να επιφέρει αλλαγή συσχετισμών στη Βουλή, καθώς αναμένεται και η απόφαση από το Εκλογοδικείο για τις προσφυγές που είχαν κατατεθεί.

Σπαρτιάτες: Ο πολιτικός «σεισμός» μετά την παραγγελία ποινικών διώξεων και οι εξελίξεις που δρομολογεί