Skip to main content

Χρ. Σπίρτζης στο Naftemporiki TV: Ζήτησα προανακριτική – Εκτός πολιτικής αντιπαράθεσης οι οικογένειες των πολιτικών

Ο πρώην υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής

«Πρέπει να δοθούν απαντήσεις για μια σειρά από ζητήματα», δήλωσε ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών, τη διαρροή δεδομένων των εκλογέων του εξωτερικού και τις υποκλοπές.

Μιλώντας στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή «Rush Hour» με τη Νικόλ Λειβαδάρη, σήμερα Τετάρτη 3/4 το μεσημέρι, ο κ. Σπίρτζης σημείωσε ότι «όφειλε η κυβέρνηση κατά την γνώμη μου να δώσει πειστικές απαντήσεις και όχι να πετάει την μπάλα στην εξέδρα, δημιούργησε η ίδια εάν θέλετε την άποψή μου με τον τρόπο που χειρίστηκε όλα αυτά τα ζητήματα, αυτό το κλίμα».

Σε ό,τι αφορά τα Τέμπη, ο κ. Σπίρτζης επεσήμανε ότι από την πλευρά της κυβέρνησης «δεν απαντήθηκε κάτι, δεν απαντήθηκε γιατί δεν κλήθηκαν μάρτυρες στην εξεταστική επιτροπή». «Δεν απαντήθηκαν ζητήματα που θέτουν οι γονείς και δεν απαντήθηκαν μια σειρά από ζητήματα» πρόσθεσε.

«Πρέπει το νομικό τμήμα της Βουλής να επισπεύσει λίγο τις διαδικασίες»

Ο πρώην υπουργός ανέφερε πως ακόμα δεν έχει απάντηση από τη Βουλή για το αίτημα του να κινηθεί η διαδικασία του άρθρου 86 του Συντάγματος και σημείωσε πως «εγώ ζήτησα να συσταθεί προανακριτική». «Πρέπει το νομικό τμήμα της Βουλής να επισπεύσει λίγο τις διαδικασίες», επεσήμανε.

Ο κ. Σπίρτζης αναφέρθηκε εκτενώς και στη σύμβαση 717. Ανέφερε ότι δεν μπορεί να υπάρχει αιτιώδης συνάφεια ανάμεσα σε ένα δυστύχημα και στην καθυστέρηση ενός έργου.

Όπως τόνισε, η υλοποίηση ενός έργου μπορεί να καθυστερήσει και να μην ολοκληρωθεί στο τέλος για εκατομμύρια λόγους. «Σε κάθε περίπτωση αυτά τα ζητήματα θα τα κρίνει η Δικαιοσύνη» υπογράμμισε.

Ο κ. Σπίρτζης εξέφρασε την εκτίμηση ότι πρέπει να αλλάξει το πλαίσιο περί ευθύνης υπουργών και βουλευτικής ασυλίας.

Για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη

Ερωτηθείς για την αντιπαράθεση που ξέσπασε για τη σύζυγο του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, ο κ. Σπίρτζης ανέφερε: «Ρωτήστε με ό,τι θέλετε και για όποιον θέλετε με εξαίρεση τις οικογένειες και τους συγγενείς των πολιτικών μου αντιπάλων».

«Οποιοδήποτε θέμα αφορά οικογένεια ή συγγενή πολιτικού αντιπάλου, τουλάχιστον δικού μου, δεν το έκανα ούτε πρόκειται να το κάνω, δεν θα απαντήσω στο παραμικρό, δεν πρέπει κατά την άποψή μου άλλα ζητήματα που αφορούν τις οικογένειες όποιου πολιτικού, να μπαίνουν στο παιχνίδι του πολιτικού διαλόγου και της πολιτικής αντιπαράθεσης» τόνισε και πρόσθεσε ότι «οι πολιτικοί είναι πολιτικοί και νομίζω ότι στις πράξεις τους, τη συμπεριφορά τους, την κριτική τους, μπορεί να είναι πολύ σκληροί απέναντι στην κυβέρνηση, αλλά αυτό πρέπει να έχει γραμμή, πρέπει να υπάρχει ένας πολιτικός κώδικας αξιών».