Skip to main content

Μ. Χρυσοχοΐδης για γυναικοκτονία στους Αγ. Αναργύρους: Είναι από τα πιο απεχθή εγκλήματα που έχω δει

«Δεν είναι μόνο αστυνομικό πρόβλημα η γυναικοκτονία. Είναι ένα ευρύτερο κοινωνικό θέμα»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δεσμεύτηκε ότι η έρευνα για την γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους θα φτάσει ως το τέλος και «θα υπάρξουν βελτιώσεις», μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Μετά από το ειδεχθές έγκλημα το  βράδυ της Δευτέρας, ο υπουργός διεμήνυσε ότι πολύ γρήγορα θα δοθούν «καλές, καθαρές και ευθείες» απαντήσεις.

«Το ζητούμενο είναι να ερευνήσουμε ενδελεχώς τι ακριβώς συνέβη χθες το βράδυ», τόνισε.

Για τη νομική κατοχύρωση του όρου γυναικοκτονία

Με φόντο τις πιέσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης για την νομική κατοχύρωση του όρου γυναικοκτονία, ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι προσωπικά συμφωνεί με τον όρο, όπως και ο πρωθυπουργός, και σημείωσε: «ας δούμε την ποινική διαχείριση».

Ο υπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήρια προς τους οικείους της 28χρονης κοπέλας, ενώ υπογράμμισε πως «είναι από τα πιο απεχθή εγκλήματα» που έχει δει.

«Δεν είναι μόνο αστυνομικό πρόβλημα η γυναικοκτονία. Είναι ένα ευρύτερο κοινωνικό θέμα. Η δουλειά μας είναι να προστατέψουμε τους πολίτες και τις γυναίκες», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Διαβάστε επίσης

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Καρτέρι έστησε ο 39χρονος στην 28χρονη – Διατάχθηκε ΕΔΕ

«Πάνω 17.000 αστυνομικοί έχουν εκπαιδευτεί στην ενδοοικογενειακή βία»

Νωρίτερα ο υπουργός δήλωσε στην ΕΡΤ: «Όταν χάνεται μια ζωή, τίποτα δεν είναι καλώς καμωμένο. έχουμε πάνω από 17.000 αστυνομικούς που εκπαιδεύτηκαν στην ενδοοικογενειακή βία».

Ο υπουργός ανέφερε επίσης «πως μετά τον covid υπάρχει έξαρση τέτοιων περιστατικών και πως πρόκειται για ένα κοινωνικό ζήτημα το οποίο πρέπει να συζητήσουμε σε ένα άλλο επίπεδο, σαν κοινωνία. Από την άλλη πλευρά όμως, επειδή ο τελευταίος αποδέκτης αυτής της υπόθεσης είναι η αστυνομία, η αστυνομία οφείλει, παλεύει, κάνει μια προσπάθεια μεγάλη, να διαχειρίζεται τα περιστατικά κατά τον καλύτερο τρόπο».