Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης: Επιμένουν να βουλιάζουν τον τόπο σε μια ατμόσφαιρα τοξικότητας – Δεν έμαθαν από τα λάθη τους

Φωτ. Δ. ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/Γ.Τ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ EUROKINISSI
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα Καλάβρυτα, Τρίτη 2 Απριλίου 2024.

«“Να πάει κάποιος φυλακή” ή “να πέσει ο Μητσοτάκης”, αυτό τελικά μας λένε οι αντίπαλοί μας. Τίποτε άλλο» σημείωσε

Βολές κατά της αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε πολίτες στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων, σήμερα Τρίτη 2/4 το μεσημέρι.

«Η πολιτική αντιπαράθεση κινείται σε ένα επίπεδο τοξικότητας που πίστευα ότι θα το είχαμε αφήσει πίσω» τόνισε και πρόσθεσε ότι η αντιπολίτευση δεν έχει να πει τίποτα για όλα τα υπόλοιπα ζητήματα.

«Δεν έχουν να πουν τίποτα για το πώς οραματίζονται την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, μιας οικονομίας, η οποία αναπτύσσεται με ποσοστό 2,5% ετησίως, πολύ παραπάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, προσελκύει επενδύσεις, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, ρίχνει την ανεργία σε μονοψήφιο ποσοστό. Δεν έχουν να πουν τίποτα για το πώς οραματίζονται την παιδεία, την υγεία, ένα εθνικό σύστημα υγείας, για το οποίο ξέρουμε πολύ καλά ότι πρέπει να επενδύσουμε και στις πρωτοβάθμιες και στις δευτεροβάθμιες και στις τριτοβάθμιες υποδομές μας. Δεν έχουν να πουν τίποτα για τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, για τη φύλαξη των συνόρων, για την προστασία της πατρίδας μας από όλες τις διεθνείς απειλές» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Επιμένουν να βουλιάζουν τον τόπο σε μια ατμόσφαιρα τοξικότητας και αχρείαστης έντασης» σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι «δεν έμαθαν από τα λάθη τους». «Σας διαβεβαιώνω ότι η προσοχή μας είναι στραμμένη μόνο στην υλοποίηση του προγράμματός μας και στη βελτίωση της ευημερίας του κάθε Έλληνα» σημείωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Στα 950 ευρώ ο κατώτατος μισθός στο τέλος της τετραετίας

Είπε επίσης ότι η Ν.Δ. εργάζεται βήμα – βήμα για την υλοποίηση του προγράμματός της και αναφέρθηκε στην αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ. Όπως τόνισε, στο τέλος της τετραετίας ο κατώτατος μισθός θα έχει ανέλθει στα 950 ευρώ και ο μέσος μισθός στα 1.500 ευρώ.

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, είπε ότι «ψηφίζουμε για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Ευρώπη». Όπως σημείωσε, η Ν.Δ. έβαλε και κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη, ενώ υπενθύμισε ότι το κυβερνών κόμμα επικράτησε στην περιφερειακή ενότητα Αχαΐας.

«Σας ζητώ να στείλουμε ένα πολιτικό μήνυμα στις ευρωεκλογές που έρχονται, ότι αυτή η κυβέρνηση είναι μία κυβέρνηση ισχυρή, σταθερή, με λαϊκή νομιμοποίηση, η οποία πρέπει να μπορεί να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο της, όπως επέλεξε ο ελληνικός λαός στις εκλογές του Ιουνίου του 2023» τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι η Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε. παρουσιάζει προβλήματα. «Ζητά από τους αγρότες να κάνουν περισσότερα από όσα αντέχουν» πρόσθεσε.

«Ποιος θα δώσει τον αγώνα την επόμενη μέρα για να αλλάξει η Κοινή Αγροτική Πολιτική; Ποιος θα δώσει τον αγώνα την επόμενη μέρα για να εξασφαλίσει η Ελλάδα πρόσθετους πόρους από τη δυνατότητα που ενδέχεται να αποκτήσει η Ευρώπη να επενδύσει στην ευρωπαϊκή της άμυνα; Ποιος θα δώσει τον αγώνα την επόμενη μέρα για να συνεχιστεί αυτή η αυστηρή πολιτική φύλαξης των συνόρων; Ποιος θα δώσει τον αγώνα την επόμενη μέρα ώστε το Ταμείο Ανάκαμψης -το οποίο εμείς φέραμε στη χώρα, 36 δισεκατομμύρια ευρώ- να συνεχιστεί και να γίνει ένα μόνιμο εργαλείο χρηματοδότησης αναπτυξιακών πρωτοβουλιών που πρέπει να αναλάβει η Ευρώπη; Αυτά είναι τα ζητούμενα αυτών των εκλογών, όχι πώς θα στείλουμε κάποιον φυλακή, ντε και καλά. “Να πάει κάποιος φυλακή” ή “να πέσει ο Μητσοτάκης”, διότι αυτό τελικά μας λένε οι αντίπαλοί μας. Τίποτε άλλο, τίποτα διαφορετικό» σημείωσε.

Είπε επιπλέον ότι η Ν.Δ. δεν εγκατέλειψε της ιδέες της, προσαρμόστηκε στις απαιτήσεις της κοινωνίας και είναι ένα βαθιά λαϊκό κόμμα.

Έργα υποδομών

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε έργα υποδομών και είπε ότι υπάρχουν πολλά να γίνουν για τα Καλάβρυτα και τις ορεινές περιοχές.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την επίσκεψή του στα Καλάβρυτα από το κτήμα των αμπελώνων της οινοποιίας Cavino, στην περιοχή του Μεγάλου Σπηλαίου. Στο κτήμα υποδέχθηκε τον πρωθυπουργό ο δήμαρχος Καλαβρύτων, Θανάσης Παπαδόπουλος, ενώ μετά την ξενάγησή του στους αμπελώνες, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε την ιερά μονή του Μεγάλου Σπηλαίου, συνοδευόμενος από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη. Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στην ιερά μονή, όπου πρόσφατα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης των τοιχογραφιών του Καθολικού της ιεράς μονής.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού περιλάμβανε επίσκεψη στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, στο Δημαρχείο, στον Τόπο Θυσίας των Καλαβρύτων στον λόφο του Καππή, αλλά και στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων.