Skip to main content

Κυβερνητικές πηγές για κατηγορητήριο ΣΥΡΙΖΑ: Προκαταρκτική συστήνεται κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις

ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

«Μέχρι να ακολουθηθεί η ανωτέρω διαδικασία, μιλάμε απλώς για ακόμα ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα»

Μετά την παράδοση του κατηγορητηρίου στον Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, κυβερνητικές πηγές απαντούν πως «Σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδας, όποιος θεωρεί ότι υπάρχουν ενδείξεις ενοχής για πράξη ή παράλειψη από πολιτικά πρόσωπα, έχει τη δυνατότητα να συντάξει κατηγορητήριο, το οποίο θα περιέχει και πρόταση για σύσταση προκαταρκτικής εξέτασης και αφού συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών, να το φέρει στην Ολομέλεια της Βουλής, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία», απαντούν κυβερνητικές πηγές, στο κατηγορητήριο  «με συγκεκριμένες πράξεις-παραλείψεις» του Κώστα Αχ. Καραμανλή που παρέδωσε η Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, Θεοδώρα Τζάκρη, στον Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρο Καλαφάτη.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή της, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από την κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι θα ψηφίσει την συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής «για να διερευνήσει τα παραπάνω εγκλήματα» και «ότι δεν θα προσπαθήσει να συγκαλύψει τις ευθύνες του κ. Καραμανλή, έτσι ώστε να οδηγηθεί αυτός στην δικαιοσύνη μετά από την άσκηση ποινικής δίωξης».

«Μέχρι να ακολουθηθεί η ανωτέρω διαδικασία, μιλάμε απλώς για ακόμα ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης», καταλήγουν οι ίδιες πηγές.