Skip to main content

Πώς βρέθηκαν εκτός Μαξίμου οι νυχτερινοί επισκέπτες Μπρατάκος – Παπασταύρου

Σύννεφα στις σχέσεις του πρωθυπουργού με το κ. Μπρατάκο είχαν αρχίσει να παρατηρούνται εδώ και καιρό

Μήνυμα εντός και εκτός της κυβέρνησης για όσους δίνουν στην κοινή γνώμη εικόνα διαπραγμάτευσης με οικονομικά συμφέροντα έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απομακρύνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου τους Γιάννη Μπρατάκο και Σταύρο Παπασταύρο οι οποίοι επισκέφθηκαν τη νύχτα της Κυριακής το σπίτι επιχειρηματία στο Παλαιό Ψυχικό.

Ο πρωθυπουργός έδειξε χωρίς χρονοτριβή την πόρτα της εξόδου στους δύο μέχρι πρότινος στενούς συνεργάτες του, την επαύριο του ραντεβού τους με την επιχειρηματία και λίγες ώρες προ της ομιλίας του στη Βουλή με την οποία έκλεισε την τριήμερη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας. Με την κίνηση αυτή  ο κ. Μητσοτάκης κατέστησε σαφές ότι επιθυμεί να πάρει σαφείς αποστάσεις από τη συμπεριφορά των δύο τους ενώ παράλληλα δεν έκρυψε και την ενόχλησή του για τη στάση τους κατά την ομιλία του στη Βουλή.

«Έχουμε ζήσει σχέσεις νταβατζήδων»

«Έχουμε ζήσει στην πατρίδα μας εποχές διαπλεκόμενων, έχουμε ζήσει σχέσεις νταβατζήδων. Είναι εικόνες μιας παλιάς Ελλάδος. Είναι σε μια χώρα που έχει γνωρίσει πολλά. Δεν ξεχνά ούτε το Βατοπαίδι ούτε τους απογόνους του. Αυτή λοιπόν είναι η Ελλάδα την οποία θέλουμε να αλλάξουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά φωτογραφίζοντας ουσιαστικά τον κ. Μπρατάκο και τον κ. Παπασταύρου ως εκφραστές μιας διαφορετικής αντίληψης για την πολιτική.

Τους δύο υπουργούς άδειασαν, όμως, και κυβερνητικές πηγές αναγνωρίζοντας την αρνητική εικόνα που προκάλεσε στην κοινή γνώμη η αποκάλυψη της νυχτερινής επίσκεψής τους. «Η συμμετοχή τους σε μια κοινωνική συνάντηση έστειλε το λάθος μήνυμα» ανέφεραν χαρακτηριστικά χθες κυβερνητικές πηγές στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες λίγο πριν ανέβει στο βήμα της Ολομέλειας ο κ. Μητσοτάκης. Επίσης, η λιτή επίσημη ανακοίνωση το Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού για την παραίτησή τους και το γεγονός ότι δεν έγινε η παραμικρή αναφορά στο έργο των δύο πρώην υπουργών ήταν δηλωτική του κλίματος που επικράτησε.

Είχε ραγίσει εδώ και καιρό το γυαλί με τον Μπρατάκο

Πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν, πάντως, ότι σύννεφα στις σχέσεις του πρωθυπουργού με το κ. Μπρατάκο είχαν αρχίσει να παρατηρούνται εδώ και καιρό καθώς υπήρχαν έντονα παράπονα για σειρά χειρισμών του.

Αυτή η εικόνα επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης αφαίρεσε στις αρχές Ιανουαρίου από τον κ. Μπρατάκο την αρμοδιότητα για τα κρατικά ΜΜΕ και την ανέθεσε στο κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη ο οποίος θεωρείται πρόσωπο της απόλυτης εμπιστοσύνης του και δεν αποκλείεται να αναβαθμιστεί περαιτέρω μετά την απομάκρυνση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο κ. Μαρινάκης είναι και το πρόσωπο που επιβεβαίωσε τη βραδινή επίσκεψη Μπρατάκου – Παπασταύρου στο Παλαιό Ψυχικό κάνοντας λόγο για «φιλική συνάντηση». Μια φράση που δείχνει ότι με τη στάση τους υπερέβησαν τον θεσμικό ρόλο τους.