Skip to main content

Βουλή: Πώς «απαντά» η κυβέρνηση στα πυρά της αντιπολίτευσης για τα Τέμπη

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Από το Μαξίμου δεν θέλουν να αφήσουν αναπάντητα τα ερωτήματα που έχουν τεθεί

Στο κόκκινο βρίσκεται η πολιτική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση να απαντά σε υψηλούς τόνους στην αντιπολίτευση κατά την τριήμερη συζήτηση που διεξάγεται στη Βουλή μετά την πρόταση δυσπιστίας,  που κατατέθηκε την Τρίτη.

Σήμερα θα μιλήσει στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με κυβερνητικά στελέχη να εξαπολύουν επίθεση στην αντιπολίτευση πως πετάει «λάσπη στον ανεμιστήρα» και πως επιχειρεί να εργαλειοποιήσει την τραγωδία.

Από το Μαξίμου δεν θέλουν να αφήσουν αναπάντητα ερωτήματα που έχουν τεθεί και αυτό που υπογραμμίζουν είναι πως η Δικαιοσύνη ερευνά όλες τις πτυχές της τραγωδίας. Σημειώνουν δε πως δεν μπορεί ένα τραγικό δυστύχημα, που χάθηκαν τόσα νέα παιδιά, να αποτελεί πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης.

Φουλ επίθεση εξαπολύουν από την στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας τόσο προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη όσο και προς τον πρόεδρο του  ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός  στη σημερινή του ομιλία αναμένεται να εξαπολύσει βέλη στην αντιπολίτευση για πολιτική τυμβωρυχία, σημειώνοντας πως πρέπει να μπει ένα τέλος στα fake news και στα αόριστα υπονοούμενα

Ο πρωθυπουργός δεν θα μείνει ωστόσο μόνο στα πυρά προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά πρόκειται να παρουσιάσει τα όσα έχει κάνει η κυβέρνηση μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα. Θα τονίσει παράλληλα πως το θέμα έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης  και  οι ανακριτικές και εισαγγελικές αρχές κάνουν ανεξάρτητα και απερίσπαστα την έρευνά τους. «Δεν υπάρχει ζήτημα αλλοίωσης της δικαστικής έρευνας γιατί το σύνολο των συνομιλιών βρέθηκε ακέραιο στο φάκελο της υπόθεσης στη δικογραφία αμέσως μόλις ζητήθηκε από τη δικαιοσύνη αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς» σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη.

Βουλή: Σήμερα οι τοποθετήσεις Μητσοτάκη και πολιτικών αρχηγών – Ολοκληρώνεται η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας

Η κυβέρνηση επενδύει στη θετική ατζέντα 

Στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές, από την κυβέρνηση δεν θέλουν να περιοριστεί η επικαιρότητα σε μια μονοθεματική ατζέντα αλλά επιδιώκουν να ξεδιπλώσουν  μια σειρά πρωτοβουλιών με έμφαση στην οικονομία και στην καθημερινότητα των πολιτών. Το υπουργικό συμβούλιο  επρόκειτο να πραγματοποιηθεί χθες, ωστόσο μετά την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας θα γίνει αύριο προκειμένου να  κλειδώσει η αύξηση στον κατώτατο μισθό.  Παράλληλα από την κυβέρνηση επιστρατεύουν μία σειρά πρόσθετων θετικών μέτρων,  όπως για παράδειγμα τα κίνητρα αποδοτικότητας στο δημόσιο και τα νέα προγράμματα στο στεγαστικό πεδίο (π.χ. το ανακαινίζω – ενοικιάζω).

Με το βλέμμα και στο εκλογικό ραντεβού της 9ης Ιουνίου από το κυβερνών κόμμα το επόμενο διάστημα θα ενταθεί η προσπάθεια για την συσπείρωση των γαλάζιων ψηφοφόρων. Από τη Νέα Δημοκρατία μιλούν για μία μάχη ανάμεσα στην πρόοδο και την συντήρηση και ανάμεσα στην σταθερότητα και την οπισθοδρόμηση και τα διλήμματα θα μπαίνουν εμφατικά όσο πιο κοντά θα έρχεται η αναμέτρηση του καλοκαιριού. Παράλληλα πιστεύουν πως θα είναι πρόσκαιρη η συνεννόηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης με δεδομένο των  μεταξύ τους ανταγωνισμό με φόντο τις ευρωεκλογές.