Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ για Τέμπη: Αδιανόητη η συγκάλυψη που επιχειρεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας

Konstantinos Tsakalidis / SOOC

«Ακόμη μια ανατριχιαστική πινελιά στον καμβά της αδιανόητης συγκάλυψης που επιχειρεί η κυβέρνηση», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ

Δριμεία κριτική κατά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας αλλά και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, άσκησε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχετικά με το φονικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, «η σημερινή παραδοχή του κ. Μητσοτάκη, πως η Εξεταστική Επιτροπή για το έγκλημα των Τεμπών έγινε μόνο για τα ”μάτια του κόσμου”, είναι ακόμη μια ανατριχιαστική πινελιά στον καμβά της αδιανόητης συγκάλυψης που επιχειρεί η κυβέρνηση».

Στη συνέχεια αναφέρει ότι «ο πρωθυπουργός σημείωσε πως δεν περίμενε κανείς από μία Εξεταστική στη Βουλή ”να βγάλουμε άκρη”», ενώ προσθέτει και θέτει τα εξής ερωτήματα:

«Γιατί δεν αφήνουν τη Δικαιοσύνη να βγάλει άκρη;»

«Τότε γιατί έγινε; Τι θα έπρεπε δηλαδή να περιμένουν οι συγγενείς των θυμάτων, αλλά γενικότερα κι όλοι οι Έλληνες πολίτες; Κι αφού από την Εξεταστική Επιτροπή ”δεν βγαίνει άκρη”, γιατί δεν αφήνουν τη Δικαιοσύνη να το κάνει;».

«Πολιτική σπέκουλα πάνω στην τραγωδία των Τεμπών – Δεν υπάρχουν a priori ένοχοι»

Νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες σε ερώτηση για τα Τεμπη και τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για συγκάλυψη  απάντησε:

«Μία εθνική τραγωδία τέτοιας έκτασης δεν θα έπρεπε να πολιτικοποιείται ή να κομματικοποιείται. Σε άλλες εθνικές τραγωδίες εμείς ως Ν.Δ. ουδέποτε ακολουθήσαμε αυτή την διαδρομή. Αναρωτιέμαι αυτοί που μιλούν για συγκάλυψη σε τι ακριβώς αναφέρονται; Η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της με μεγαλύτερη ταχύτητα από ό,τι στο παρελθόν. Η εκδίκαση της υπόθεσης κινείται με γρήγορους ρυθμούς. Θα συμβούλευα λοιπόν όλες και όλους να μην κάνουν πολιτική σπέκουλα πάνω στην υπόθεση των Τεμπών. Ας αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, αυτή θα αποδώσει ευθύνες, δεν υπάρχουν a priori ένοχοι και a priori αθώοι».

Σημείωσε δε πως η κυβέρνηση «από την πρώτη στιγμή έσκυψε το κεφάλι με σεβασμό, κυρίως στη μνήμη των νεκρών και απέναντι στον δικαιολογημένο πόνο των συγγενών, είπαμε δύο πράγματα: να λάμψει η αλήθεια και μόνο η δικαιοσύνη μπορεί τελικά να αποδώσει την αλήθεια». «Δεν νομίζω ότι περίμενε κανείς από μία εξεταστική στη Βουλή, αν δει κανείς το κλίμα το οποίο επικράτησε στην κοινοβουλευτική συζήτηση, ότι θα μπορέσουμε πραγματικά να βγάλουμε άκρη. Και βέβαια η δική μας δουλειά, η δουλειά της κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσουμε ότι κάτι τέτοιο δεν θα ξανασυμβεί ποτέ. Ότι τα τρένα μας θα είναι πραγματικά σύγχρονα και ασφαλή» πρόσθεσε.

Τέλος, προανήγγειλε επιπλέον πως τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξουν κάποιες ακόμα πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις και ένας απολογισμός των κυβερνητικών παρεμβάσεων για το πώς τα τρένα θα είναι απολύτως ασφαλή.