Skip to main content

Άγ. Συρίγος στο Naftemporiki TV: Η ΕΕ αδυνατεί να βγάλει ένα κοινό ανακοινωθέν για το τι συμβαίνει στην Ουκρανία

NaftemporikiTV

Ο βουλευτής ΝΔ και Διεθνολόγος, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής

Για τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες, την πιθανή εκλογή Ντόναλτ Τραμ αλλά και τη στάση της Ρωσίας απέναντι στους Ευρωπαίους μίλησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Διεθνολόγος, Άγγελος Συρίγος, στην εκπομπή «Rush Hour» με την Νικόλ Λειβαδάρη, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής.

Επιπλέον ο κ. Άγγελος Συρίγος σχολίασε και τις δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αναφορικά με την αποστολή αμυντικού εξοπλισμού στην Ουκρανία.

Για την Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες, ο κ. Άγγελος Συρίγος σχολίασε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση αδυνατεί να βγάλει ένα κοινό ανακοινωθέν για το τι συμβαίνει στην Ουκρανία.

Αναφερθείς στη στάση της ΕΕ απέναντι στη Μέση Ανατολή δήλωσε ότι «Η Ευρωπαϊκή Ένωση απλώς δεν υπάρχει στο Μεσανατολικό, δεν είναι ότι κάτι προσπαθούν να κάνουν. Απ ό,τι φαίνεται δεν υπάρχει στα ψηφίσματα του ΟΗΕ, καθώς τα κράτη μέλη δεν ακολουθούν κοινή γραμμή».

Στη συνέχεια σχετικά με την πιθανή εκλογή Ντόναλντ Τραμ στις επικείμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, ο κ. Συρίγος σχολίασε πως «μια από τις βασικές θέσεις του Ντόναλντ Τράμπ είναι να αποχωρήσει η Αμερική από το ΝΑΤΟ» υπογραμμίζοντας ότι «εάν αποχωρήσει η Αμερική από το ΝΑΤΟ, τότε το ΝΑΤΟ διαλύεται».

Για το πως αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες το σενάριο εκλογής Ντόναλντ Τραμπ ο κ. Συρίγος σχολίασε πω «υπάρχει και ο τρόπος που αντιδρούν οι Ευρωπαίοι στο ενδεχόμενο να εκλεγεί ο Τράμπ. Αν εκλεγεί ο Τράμπ ή δεν εκλεγεί είναι θέμα των Αμερικανών πολιτών αποκλειστικά. Πολλοί από τους Ευρωπαίους ηγέτες απλώς ξορκίζουν το κακό και λένε τι κακό θα μας βρει άμα εκλεγεί ο Τράμπ, αντί να κοιτάξουν γέφυρες επικοινωνίας με το επιτελείο του».

Ο κ. Συρίγος σχολίασε και το ενδεχόμενο απειλής από τη Ρωσία υπογραμμίζοντας πως «ότι και να πούμε, η Ρωσία είναι τμήμα της Ευρωπαϊκής οικογένειας. Για εμάς αυτό που κάνει η Ρωσία είναι ο νούμερο ένα κίνδυνος», εξηγώντας πως «είναι μια χώρα εξαιρετικά επιθετική σε οποιαδήποτε κίνησή της και δεν λειτουργεί με ορθολογικό τρόπο. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι θα κάνει η Ρωσία στο άμεσο μέλλον».

Τέλος ο κ. Συρίγος σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αλλά και την απάντηση της κυβέρνησης αναφορικά με την αποστολή αμυντικού εξοπλισμού στην Ουκρανία, σχολίασε πως «ό,τι βοήθεια και να δώσει η Ελλάδα στην Ουκρανία μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση στην Ουκρανία; O Ζελένσκι προφανώς αναφερόταν στο ευρύτερο σχήμα της βοήθειας που περιμένει από την Ευρωπαϊκή Ένωση».