Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης: Η ισότητα στον πολιτικό γάμο δεν εξαλείφει αυτόματα τις διακρίσεις – Σοκ και οργή για τις εικόνες στη Θεσσαλονίκη

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Συζήτηση με τον Γ. Καπουτζίδη - «Η Πολιτεία πρέπει να νομοθετεί για όλους».

Σημαντικό βήμα χαρακτήρισε τη θέσπιση της ισότητας στον πολιτικό γάμο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ωστόσο ότι αυτό δεν οδηγεί αυτόματα στην εξάλειψη όλων των διακρίσεων.

«Η ισότητα στον πολιτικό γάμο δεν μας οδηγεί αυτόματα σε έναν πολύ καλύτερο κόσμο έχοντας εξαλείψει όλες τις διακρίσεις και τις προκαταλήψεις. Είναι όμως ένα πολύ σημαντικό βήμα στη σωστή κατεύθυνση» ανέφερε ο πρωθυπουργός στη συζήτηση που είχε με τον Γιώργο Καπουτζίδη στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου του «The Upfront Initiative», στο Ωδείο Αθηνών.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο περιστατικό της επίθεσης κατά ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στην πλατεία Αριστοτέλους.

«Είναι σαφές ότι σήμερα στην κοινωνία υπάρχει μία μεγάλη ένταση, οργή, θυμός, υπάρχει βία – ειδικά σε νεότερες γενιές. Όλοι μας αισθανθήκαμε ένα σοκ, μία οργή για τις εικόνες που είδαμε στη Θεσσαλονίκη που μας υποχρεώνουν να μην βάλουμε το κεφάλι μας στην άμμο να μην πούμε ‘εντάξει, κάναμε κάποια σημαντικά πράγματα, πάμε παραπέρα’, αλλά να αντιληφθούμε ότι το πρόβλημα αυτό έχει βαθιές ρίζες».

Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε το ερωτημα «αν η Πολιτεία πρέπει να νομοθετεί για τους λίγους ή για τους πολλούς» για να τονίσει πως «η Πολιτεία πρέπει να νομοθετεί για όλους».

Υπογραμμίζοντας την ανάγκη εξάλειψης κάθε μορφής διάκρισης ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Να μην τιμωρούμε τους ανάπηρους, να μην περιορίζουμε τις αναπηρικές παροχές επειδή κάποιος δουλεύει και μπορεί να βρεθεί σε μία αυξημένη κλίμακα εισοδήματος».

«Είναι το ίδιο και μία άλλη κατηγορία και αυτοί είναι οι ηλικιωμένοι, γιατί και εκεί υπάρχουν στερεότυπα όπως ‘ο γέρος που δεν μπορεί να δουλέψει’. Όταν αλλάξαμε τον νόμο και δώσαμε τη δυνατότητα σε συνταξιούχους να εργάζονται χωρίς αυτό να τους στερεί τη σύνταξή τους είδαμε μία τεράστια ανταπόκριση» πρόσθεσε.

naftemporiki.gr