Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης για μη κρατικά πανεπιστήμια: Θα προχωρήσουμε την αλλαγή στο άρθρο 16

«Όταν αλλάξουμε το άρθρο 16 θα μπορούμε να κάνουμε περισσότερα» τόνισε ο πρωθυπουργός

Θα προχωρήσουμε και στην αλλαγή του άρθρου 16 του Συντάγματος, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Κατά τη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο πρωθυπουργός διερωτήθηκε «γιατί να μην έχει ο φοιτητής ελεύθερη επιλογή και στην Ελλάδα;», επισημαίνοντας ότι «είναι μια επιλογή ελευθερίας».

Άσκησε, δε, επικρίσεις στην αντιπολίτευση και κυρίως στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση που κράτησε κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. «Να δούμε τη μεγάλη εικόνα: στο βασικό επιχείρημα γιατί η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα μαζί με την Κούβα που υπάρχει κρατικό μονοπώλιο, δεν υπάρχει καμία απάντηση» σημείωσε, ενώ καταλόγισε στο ΠΑΣΟΚ «μπήκε στη μηχανή του χρόνου».

«Όταν αλλάξουμε το άρθρο 16 θα μπορούμε να κάνουμε περισσότερα»

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή κινούμαστε εντός των δυνατοτήτων που μας δίνει το άρθρο 16, μέσω παραρτημάτων», σημειώνοντας ότι στην Ελλάδα ήδη λειτουργούν κολέγια.

«Όταν αλλάξουμε το άρθρο 16 θα μπορούμε να κάνουμε περισσότερα» τόνισε, ενώ επεσήμανε ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αντισυνταγματικότητας και εξέφρασε την εκτίμηση ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) θα υποστηρίξει τη θέση της κυβέρνησης για το ζήτημα.

«Θέλουμε την Ελλάδα περιφερειακό εκπαιδευτικό κέντρο»

Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδιαφέρον από συγκεκριμένα ξένα πανεπιστήμια, είπε «ας περιμένουμε να εκδηλωθεί το ενδιαφέρον όσων θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Θέλουμε την Ελλάδα περιφερειακό εκπαιδευτικό κέντρο».

Σε ερώτηση αν θα λειτουργήσουν τα πρώτα μη κρατικά πανεπιστήμια το 2025, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «το 2025 θα δούμε τα πρώτα απτά αποτελέσματα». Ανέφερε επίσης ότι δεν υπάρχουν σκέψεις για δίδακτρα στα δημόσια πανεπιστήμια.

Διαβάστε επίσης:

Κ. Μητσοτάκης για Τέμπη: Τον τελικό λόγο θα τον έχει η Δικαιοσύνη – Κάποιοι προσπαθούν να χτίσουν πολιτικές καριέρες

Πάνω από 800 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Δεν θα δοθεί «επίδομα Πάσχα»

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το δώρο της Μαρέβας από την Ινδία