Skip to main content

Δημοσκόπηση Alco: Δεύτερο κόμμα το «δεν απαντώ» – «Προσπάθεια συγκάλυψης για τα Τέμπη» βλέπει το 77%

Πόσο θα επηρεαστεί η ψήφος στις Ευρωεκλογές από τις εξελίξεις για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, τις αγροτικές κινητοποιήσεις και τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Δεύτερο «κόμμα» θα έβγαινε η αδιευκρίνιστη ψήφος, με 17,8%, αν αύριο γινόταν ευρωεκλογές, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του Alpha.

Πρώτη παραμένει η ΝΔ, με το κυβερνών κόμμα να καταγράφει- στην αναγωγή των ψήφων- ποσοστό 27%. Η διαφορά της από το ΠΑΣΟΚ φτάνει στις 15,5 μονάδες και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 10,5%.

Με μικρές απώλειες εμφανίζεται το ΚΚΕ στο 8,9% , η Ελληνική Λύση στο 6,4%, η Νίκη στο 3,6%, ηΠλεύση Ελευθερίας στο 3%, η Νέα Αριστερά στο 2,8% και οι Σπαρτιάτες στο 2,5%.

Πτώση παρουσιάζουν και τα δύο πρωτα κόμματα, με τη ΝΔ να χάνει 1,2 μονάδες και το ΠΑΣΟΚ  0,7%. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει μικρή ανάκαμψη με κέρδη 0,3 της μονάδας.

Ψηλά αποτυπώνεται η δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση, καθώς το 46% απαντά ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι, το 29% απαντά «λίγο», και το 23% απαντά «πολύ/αρκετά».

Σε ερώτηση σχετικά με τα Τέμπη, οι πολίτες απαντούν σε ποσοστό 77% ότι «γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης» και το 11% ότι «δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες». Τ

Σε ερώτηση σχετικά με το αν «εμπιστεύεστε τη Δικαιοσύνη για τα Τέμπη», το 38% απαντά «καθόλου», «λίγο» το 29%, «αρκετά» το 22%, «πολύ» το 5% και «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ» 6%.

Εντύπωση προκαλούν τα ποσοστά ερώτηση για το κατά πόσον θα επηρεαστεί η ψήφος στις Ευρωεκλογές από τις εξελίξεις για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, τις αγροτικές κινητοποιήσεις και τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

Σχετικά με το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, το 23% του συνόλου των ψηφοφόρων εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε αποδυναμωμένος από το συνέδριο, το 15% απαντά ότι βγήκε ενισχυμένος, το 47% απαντά «το ίδιο» και ένα 15% δεν απαντά.

Κακή είναι η εικόνα για τον Στέφανο Κασσελάκη μετά το συνέδριο, με το 37%, επίσης του συνόλου των ερωτηθέντων, να απαντά ότι δεν καλυτέρευσε, και το 22% να την βρίσκει «χειρότερη». Το «ίδιο καλή» λέει το 16%, «καλύτερη» την βρίσκει το 7%, ενώ το 18% δεν γνωρίζει ή δεν απαντά.

Οι ψηφορόροι του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν πάντως διαφορετική εικόνα με το 55% να απαντά ότι η εικόνα Κασσελάκη παραμένει το «ίδιο καλή», το 29% «καλύτερη», το 5% το «ίδιο κακή» και το 2% «χειρότερη».