Skip to main content

Γάμος ομόφυλων: «Να τους αφορίσετε. Τα άλλα είναι ημίμετρα» λέει ο Βελόπουλος

Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

Η πρόταση για όσους πολιτικούς στήριξαν τον νόμο

«Μόνο διά του αφορισμού απαγορεύεις την είσοδο στην Εκκλησία. Αλλιώς, είναι ημίμετρα για στήριξη στην κυβέρνηση», δήλωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος, σχολιάζοντας τη στάση της Εκκλησίας έναντι των «υποστηρικτών του γάμου των ομοφυλοφίλων».

«Να ενημερώσουμε την Εκκλησία της Ελλάδος, ότι σύμφωνα με τους κανόνες της Εκκλησίας μας, δεν μπορείς να απαγορεύσεις σε κανέναν να εισέλθει στον χώρο του Κυρίου. Εάν θες να κάνεις κάτι, τότε πρέπει, για όσους είπαν “αποχή” ή τάχθηκαν υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων, να τους αφορίσεις»

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, προσερχόμενος για τις εργασίες της Ιεράς Συνόδου και ερωτηθείς για τη βάπτιση των παιδιών ομόφυλων ζευγαριών, είπε ότι «δεν έχει αλλάξει τίποτα και η Εκκλησία θα ασχοληθεί με όλα αυτά τα θέματα». «Σας βλέπω όλους νέους, να κάνετε βαπτίσεις, γάμους τέτοιου είδους δεν σας εύχομαι» ανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι περί τα τέλη Ιανουαρίου –και πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου- ο Αρχιεπίσκοπος είχε δηλώσει για τα παιδιά ομόφυλων ζευγαριών ότι η Εκκλησία θα τα αφήνει να μεγαλώνουν λίγο και εφόσον το επιθυμούν, θα βαφτίζονται. «Δεν είμαστε κατά των παιδιών. Τα παιδιά τα αγαπάμε και νοιαζόμαστε περισσότερο απ’ όλους τους άλλους. Η Εκκλησία θα περιμένει αυτά τα παιδιά να μεγαλώσουν, να καταλάβουν λίγο τη ζωή και όταν θέλουν να  βαπτιστούν, θα βαπτιστούν», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.