Skip to main content

Μη κρατικά πανεπιστήμια: Δεκτό κατά πλειοψηφία από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο

(EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Τετάρτη 6 Μαρτίου

Δεκτό κατά πλειοψηφία έγινε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Ολοκληρώνοντας τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή, ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης, καταλόγισε στην αντιπολίτευση διάθεση ιδεολογικής διαμάχης «λες και είμαι στα αμφιθέατρα της ΑΣΟΕΕ το 2001».

Είπε ότι τον «ξενίζει» η συνταγματική στάση του ΠΑΣΟΚ δεδομένου ότι έχουν γνωμοδοτήσει διαφορετικά ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Ευ. Βενιζέλος και ο καθηγητής Ν. Αλιβιζάτος.

Σε ό,τι αφορά την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το λεγόμενο σκανδιναβικό μοντέλο, είπε ότι μοιάζει περισσότερο με σκανδιναβικό «σταυρόλεξο», διότι όπως πρόσθεσε, δεν υπάρχει αυτούσιο σε καμία χώρα της περιοχής.

Βολές αντιπολίτευσης

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο εισηγητής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δ. Καλαματιανός, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αντί να ρυθμίσει τα κολέγια με νόμο, ισοπεδώνει την ανώτατη παιδεία παραβιάζοντας το Σύνταγμα.

Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Τετάρτη 6 Μαρτίου, ενώ αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση την Παρασκευή 8 Μαρτίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Κ. Πιερρακάκης: 10 ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για ίδρυση παραρτημάτων τους στην Ελλάδα

Ο τρόπος εισαγωγής στα μη κρατικά ΑΕΙ και γιατί είναι σημαντικός

Ν. Ανδρουλάκης: «Προτεραιότητά μας η ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου, οδεύουμε σε πανεπιστήμια 2 ταχυτήτων»