Skip to main content

Σ. Νικολάου: Έβαλαν χειροβομβίδα 20 μ. από το σπίτι μου – «Δεν σας φοβάμαι»

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Τι αναφέρει σε ανάρτησή της η πρώην γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής

Την τοποθέτηση χειροβομβίδας 20 μέτρα μακριά από το σπίτι της κατήγγειλε η πρώην γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου.

«Δεν σας φοβάμαι. Αυτή είναι η απάντησή μου σε όλους τους τρομοκράτες οι οποίοι έχουν προσπαθήσει κατά καιρούς να κάμψουν την αποφασιστικότητά μου απέναντι στο κοινό έγκλημα και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της θητείας μου στην Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής στην προηγούμενη κυβερνητική περίοδο» ανέφερε σε ανάρτησή της.

Όπως πρόσθεσε, «τελευταίο κρούσμα η λανθασμένη τοποθέτηση μίας χειροβομβίδας είκοσι μέτρα μακριά από το σπίτι μου, από ανθρώπους που εξακολουθούν να με ‘θυμούνται’, προφανώς διότι πολύ απλά έκανα σωστά τη δουλειά μου».

«Η νέα τρομοκρατική αυτή επίθεση προς το πρόσωπό μου δεν είναι η πρώτη. Έχουν προηγηθεί δύο ρίψεις φέιγ βολάν έξω από το δικηγορικό μου γραφείο στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και η δημιουργία γκράφιτι σε τοίχο της οδού Πανεπιστημίου, που με χαρακτήριζαν δολοφόνο κρατουμένων, επειδή δεν είχα κάνει πίσω στους εκβιασμούς του αρχιδολοφόνου της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα» πρόσθεσε και κατέληξε:

«Ούτε τότε φοβήθηκα, όπως επίσης δεν φοβήθηκα όταν θέλοντας να πετύχει την εκλογική μου εξόντωση και μόνο, πολιτικός μου αντίπαλος ‘κάρφωσε’ στο Ίντερνετ την διεύθυνση του σπιτιού μου -εκεί όπου κοιμίζω τα τρία μωρά παιδιά μου- διευκολύνοντας έτσι τους τρομοκράτες».

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, μεταξύ άλλων ερευνάται αν οι συλληφθέντες από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για την υπόθεση της οργάνωσης «Σύμπραξη Εκδίκησης», εμπλέκονται στην απόπειρα στην οποία αναφέρεται η κ. Νικολάου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, στις 27 Δεκεμβρίου, ο εκρηκτικός μηχανισμός φαίνεται να τοποθετήθηκε σε λάθος διεύθυνση στο Παλαιό Ψυχικό, όπου εντοπίστηκε από πολίτη.

Κατά τις απολογίες τους, τέσσερις από τους έξι κατηγορούμενους αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, ένας επικαλέστηκε το δικαίωμα της σιωπής, ενώ ένας φέρεται να αποδέχτηκε μόνο μια επιμέρους πράξη και συγκεκριμένα ότι ήταν ο οδηγός της μοτοσικλέτας που χρησιμοποιήθηκε ως μέσο διαφυγής, στη βομβιστική επίθεση στην Εθνική Τράπεζα στα Πετράλωνα, αρνούμενος όλες τις άλλες πράξεις που του καταλογίζονται.

Διαβάστε επίσης:

«Σύμπραξη Εκδίκησης»: Προφυλακίστηκαν οι 6 κατηγορούμενοι για τρομοκρατικές επιθέσεις