Skip to main content

Τον Αλ. Τσίπρα… στοχοποιεί ο νέος ΣΥΡΙΖΑ

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Με αφορμή την αυτοκριτική παραδοχή του για την διαχείριση της υπόθεσης Novartis και των τηλεοπτικών αδειών

Στο στόχαστρο του νέου ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη εισέρχεται όλο και περισσότερο ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά την πρότασή του για νέες εσωκομματικές κάλπες και την έμμεση αλλά σαφή προειδοποίησή του ότι το κόμμα οδηγείται σε αρνητικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Αφορμή για το νέο μπαράζ επιθέσεων προς τον κ. Τσίπρα αποτέλεσε χθες η δημόσια αυτοκριτική παραδοχή του ότι υπήρξε ατυχής -παρά τις καλές προθέσεις- ο τρόπος με τον οποίο είχε χειριστεί η κυβέρνησή του τις υποθέσεις των τηλεοπτικών αδειών και της Novartis. Παρά το γεγονός ότι ο αναποτελεσματικός χειρισμός των τηλεοπτικών αδειών αλλά και της υπόθεσης Novartis αποτελούν εδώ και χρόνια κοινή παραδοχή, οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα επικρίθηκαν με σφοδρότητα από τον νέο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύοντας ότι η στάση του πρώην πρωθυπουργού στα εσωκομματικά έχει ανοίξει για τα καλά το Κουτί της Πανδώρας των επιθέσεων από θερμούς υποστηρικτές του κ. Κασσελάκη.

Η απάντηση Πολάκη

Χαρακτηριστική περίπτωση αποτέλεσε η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη ο οποίος λίγο αργότερα αντέκρουσε ως λανθασμένη την αναφορά του κ. Τσίπρα. «Λάθος σύντροφε Αλέξη» ανέφερε ο πάλαι ποτέ στενός συνομιλητής του πρώην πρωθυπουργού. Μάλιστα ο κ. Πολάκης δεν έκρυψε ότι η ενόχλησή του οφείλεται κατά κύριο λόγο στην στάση που τήρησε ο κ. Τσίπρας στο επεισοδιακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. «Ατυχές ήταν πως δεν ήρθες στο συνέδριο να τα πεις αυτά αλλά πήγες στο συνέδριο της Καθημερινής» σχολίασε επικριτικά απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα.

Τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα σχολίασε με αμφίσημο τρόπο η Έλενα Ακρίτα η οποία υποστήριξε τον Στέφανο Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές του Σεπτεμβρίου. «Όταν το ωωωτιείπε παίρνει επικές διαστάσεις…» σχολίασε σε ανάρτηση με την οποία αναπαρήγαγε την δήλωση του κ. Τσίπρα για την ατυχή διαχείριση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι δεν υπήρξαν αντιδράσεις από την πλευρά του πρώην υπουργού Νίκου Παππά ο οποίος είχε χειριστεί την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών επί της πρωθυπουργίας του Αλέξη Τσίπρα. «Ουδέν σχόλιο» ανέφερε το περιβάλλον του κ. Παππά σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα.

Σκληρή επίθεση

Σκληρή προσωπική επίθεση στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε, όμως, και ο γνωστός στιχουργός Νίκος Μωραΐτης ο οποίος στήριζε στο παρελθόν δημοσίως τον κ. Τσίπρα και πλέον τοποθετείται με θέρμη υπέρ του κ. Κασσελάκη. «Να δίνεις συνέντευξη σε δημοσιογράφο που έγραψε ότι ο διάδοχός σου έκανε μόντελινγκ στο Άουσβιτς. Να σου λέει «ήρθατε στο σωστό συνέδριο» (δηλαδή του κόμματός σου ήταν το λάθος), κι εσύ να γελάς. Δεν καταλαβαίνω τίποτα. Πρώτη φορά νιώθω τόσο πολιτικά μόνος – αλλά και τόσο ελεύθερος» σχολίασε επικριτικά ο κ. Μωραΐτης με ανάρτησή του σε ψηφιακή πλατφόρμα.