Skip to main content

Στ. Κασσελάκης για Τέμπη: Ο Κ. Μητσοτάκης να σεβαστεί τους 57 νεκρούς

REUTERS/Alexandros Avramidis

«Τον καλώ, τουλάχιστον για σήμερα, για αυτή τη μέρα της μαύρης επετείου, να σεβαστεί τον πόνο των οικογενειών»

Βολές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εκτοξεύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, για τη δήλωση του πρωθυπουργού έναν χρόνο μετά την τραγωδία των Τεμπών.

«Ο κύριος Μητσοτάκης βρήκε αυτή την τραγική ημέρα, που η Ελλάδα πενθεί 57 ανθρώπους που χάθηκαν στο έγκλημα των Τεμπών για να ανακοινώσει ουσιαστικά το πόρισμα της επιτροπής για τα Τέμπη. Επιμένει. Ισχυρίζεται πως δεν έφταιγε ο ίδιος, ούτε και κανένας από την κυβέρνησή του» σημειώνει σε ανάρτησή του ο κ. Κασσελάκης και προσθέτει: «Παρεμβαίνοντας και προεξοφλώντας το αποτέλεσμα μίας διαδικασίας, που για την κυβέρνηση είχε μόνο ένα στόχο: Πώς να καλύψει τις εγκληματικές ευθύνες του Καραμανλή και των στελεχών της».

«Τον καλώ, τουλάχιστον για σήμερα, για αυτή τη μέρα της μαύρης επετείου, να σεβαστεί τον πόνο των οικογενειών. Να μην τους προκαλεί. Να σεβαστεί επιτέλους τους 57 νεκρούς. Να σεβαστεί τον πόνο και να αντιληφθεί την οργή ολόκληρης της κοινωνίας» συμπληρώνει ο κ. Κασσελάκης και καταλήγει: «Εγώ έχω δεσμευτεί ότι δε θα κάνω βήμα πίσω. Θα είμαι μαζί με τις οικογένειες των θυμάτων μέχρι το τέλος. Μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη. Πραγματική δικαιοσύνη απέναντι στο πέπλο συγκάλυψης που θέλει να επιβάλει ο κύριος Μητσοτάκης».

Κ. Μητσοτάκης: Οι ένοχοι θα τιμωρηθούν

«Υποδεχόμαστε τη θλιβερή επέτειο, σκύβοντας το κεφάλι στη μνήμη των 57 αθώων που χάσαμε» ανέφερε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε μήνυμά του για τη συμπλήρωση ενός έτους από την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη διαβεβαιώνοντας πως «η αλήθεια δεν αργεί» και πως οι ένοχοι θα τιμωρηθούν.

Κ. Μητσοτάκης για Τέμπη: Αποστολή μας ο πόνος να μετουσιωθεί σε πράξεις – Οι ένοχοι θα τιμωρηθούν