Skip to main content

Ανδρουλάκης από Ηράκλειο: Πάμε σε αφελληνισμό της οικονομίας

(ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Το ΠΑΣΟΚ θα γίνει εμπόδιο στην επώδυνη και εθνικά καταστροφική πολιτική που ακολουθεί ο κ. Μητσοτάκης»

Παρουσία του Νίκου Ανδρουλάκη, πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη ευρεία σύσκεψη με εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου της Κρήτης στα γραφεία της ΕΑΣΗ στο Ηράκλειο.

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι χωρίς την ανάταξη του πρωτογενούς τομέα, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τον χώρο των τροφίμων, τη διασύνδεσή του με το φθηνό κόστος ενέργειας, με τη μεταποίηση και με τον ποιοτικό τουρισμό, δυστυχώς θα γίνει μια πατρίδα που ο ελληνικός λαός και οι αγρότες θα είναι ξένοι στον τόπο τους».

«Θα πάμε σε αφελληνισμό της οικονομίας, και το ΠΑΣΟΚ θα γίνει εμπόδιο σε αυτή την επώδυνη και εθνικά καταστροφική πολιτική που ακολουθεί ο κ. Μητσοτάκης και η Ν.Δ» προειδοποίησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, και σημείωσε ότι «εμείς συνεχίζουμε τον διάλογο με τον αγροτικό κόσμο της χώρας γιατί πιστεύουμε ότι τα προβλήματα είναι πολλά και δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση μόνο με μέτρα που στόχο έχουν να γυρίσουν τα τρακτέρ πίσω».

Ο κ. Ανδρουλάκης, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί «ένα στρατηγικό σχέδιο» το οποίο, όπως τόνισε, πρέπει να απαντά «στα τεράστια ζητήματα που έχουν προκύψει στον αγροτικό κόσμο, στα προβλήματα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τον ΕΛΓΑ», προσθέτοντας ότι «δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να κλιμακώνεται η κλιματική κρίση, να έχουμε πάρα πολλές ζημιές από ακραία καιρικά φαινόμενα και ο ΕΛΓΑ να μην αποζημιώνει τους αγρότες μας».

Επιπρόσθετα, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε ότι «είναι αδιανόητο να έχουμε 25% αύξηση του κόστους παραγωγής και να μην υπάρχει κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο», όπως επίσης να μην υπάρχουν, όπως συμπλήρωσε, πολιτικές για τις ελληνοποιήσεις.

(ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Είναι πέντε χρόνια κυβέρνηση, δεν είναι μερικούς μήνες»

«Είναι πέντε χρόνια κυβέρνηση, δεν είναι μερικούς μήνες» είπε για τη Ν.Δ ο Νίκος Ανδρουλάκης προς τους συγκεντρωμένους εκπροσώπους των αγροτών, προσθέτοντας ότι «στον ΟΠΕΚΕΠΕ άλλαξαν πέντε φορές διοίκηση ενώ προσπαθούν να τα φορτώσουν όλα στις Βρυξέλλες», καταλήγοντας ότι «άλλα είναι τα προβλήματα ενός αγρότη στη Γαλλία με τα 300 και 500 στρέμματα και άλλα τα προβλήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων αγροτών που έχουν μικρούς κλήρους».

Ο κ. Ανδρουλάκης, επιπλέον, αναφέρθηκε στο σχέδιο που έχει καταθέσει δύο χρόνια τώρα το ΠΑΣΟΚ σχετικά με την ενέργεια, λέγοντας ότι «δεν μπορεί η πράσινη μετάβαση να απειλεί τον αγρότη και να είναι ένα κερδοσκοπικό παιχνίδι της εγχώριας ολιγαρχίας, την ώρα που σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη είναι προτεραιότητα οι ενεργειακές κοινότητες για αγρότες, κτηνοτρόφους, μεταποιητές και συνεταιρισμούς ώστε να έχουν σταθερό κόστος τα επόμενα 15 χρόνια και όση ενέργεια δεν καταναλώνουν να την πουλούν πίσω στο δίκτυο, με αποτέλεσμα από αυτό το κέρδος να καλύπτουν, για παράδειγμα, την αύξηση σε λιπάσματα ή ζωοτροφές».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που άκουσε τους προβληματισμούς των εκπροσώπων των αγροτών, μίλησε για πραγματικές και όχι επικοινωνιακές λύσεις, διευκρινίζοντας ότι «το όραμα του ΠΑΣΟΚ είναι οι τρεις μεγάλοι τομείς της χώρας, ο πρωτογενής τομέας, η μεταποίηση και ο τουρισμός να γίνουν ένας ενιαίος πυλώνας εξωστρέφειας», συμπληρώνοντας ότι «δεν είναι δυνατόν η Κρήτη και τα νησιά μας να δέχονται εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο και να μην υπάρχουν μετρήσιμοι στόχοι κατανάλωσης εγχώριων μεταποιημένων αγροτικών προϊόντων».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, στις 20:00, θα δώσει το «παρών» στην κοπή της πίτας της νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στους «Κουρήτες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ