Skip to main content

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Ο Κασσελάκης στην Βουλή – Ο Π. Πολάκης στο χειρουργείο

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Η ανάρτηση του βουλευτή Χανιών του ΣΥΡΙΖΑ

Στα  έδρανα των αξιωματούχων, στην ολομέλεια της Βουλής, κάθισε λίγο μετά τις 17:00, ο Στέφανος Κασσελάκης για να παρακολουθήσει την συζήτηση  σχετικά με το νομοσχέδιο  «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις», που όπως είναι γνωστό θεσμοθετεί τον πολιτικό γάμο για ομόφυλα ζευγάρια.

Νωρίτερα ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, είχε στείλει μήνυμα στους βουλευτές του κόμματος, καλώντας τους να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα ο κ. Κασσελάκης αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητοί σ. Βουλευτές/Βουλεύτριες:

Σήμερα ψηφίζεται ένα νομοσχέδιο που είναι ατελές μεν, πηγαίνει όμως την κοινωνία μας ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Ένα νομοσχέδιο που, χωρίς το σύμφωνο συμβίωσης του ΣΥΡΙΖΑ και χωρίς τους αγώνες μας για ορατότητα, δεν θα είχε έρθει ποτέ.

Σκεφτείτε όλους τους συνανθρώπους σας που το νομοσχέδιο αυτό τους αφορά προσωπικά σαν αδέρφια σας, σαν παιδιά σας. Έχουν -έχουμε- δικαίωμα. Είμαστε πολίτες. Είμαστε κομμάτι ισότιμο της ελληνικής κοινωνίας. Η καταψήφιση είναι για την ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ. Η αποχή είναι για τους Βορίδηδες αυτού του τόπου.

Μας χωρίζει ηθική και αξιακή άβυσσος από αυτούς. Σας καλώ σήμερα στη Βουλή να πείτε ένα δυνατό «ναι» περηφάνιας, αξιοπρέπειας, συμπερίληψης.

Αν όχι ο ΣΥΡΙΖΑ των δικαιωμάτων, τότε ποιος; Αν όχι εμείς οι προοδευτικοί άνθρωποι αυτού του τόπου, τότε ποιοι;».

Μετά την αναμενόμενη ψήφιση του νομοσχεδίου, ο κ. Κασσελάκης  θα  συμμετάσχει σε πάρτι στο γνωστό LGBTQI+ club, Sodade.

Την ίδια στιγμή, ο Παύλος Πολάκης, με ανάρτησή του στo Facebook, αναφερόμενος προσωπικά στον Κ. Μητσοτάκη, αναφέρει 

«Κυριακο Μητσοτακη πάλι με έπιασες στο στόμα σου;;;

ΜΗΝ ΜΕ ΨΑΧΝΕΙΣ!!
Εγώ έχω δουλειά και σοβαρότατη μάλιστα που σώζει ζωές .

Αν μπορείς να καταλάβεις από τις 4 φωτογραφίες έχει καλώς ,αλλιώς βάλε να σου εξηγήσουν τι έκανα .

Φωτο 1 πριν,φωτο 2-3 η παρέμβαση ,φωτο 4 το μετά .
(Ο ασθενης είναι συγγενής μου )»

Η ανάρτηση έρχεται σε απάντηση στην ατάκα του πρωθυπουργού, απευθυνόμενος στον Σωκράτη Φάμελλο:   «για να δούμε και πόσοι θα απέχουν από εσάς, κ. Φάμελλε, μην έχουμε καμία άλλη έκπληξη το βράδυ και το ενδιαφέρον αντί να στρέφεται στη Νέα Δημοκρατία στραφεί σε εσάς και στο τι θα κάνει ο κ. Πολάκης τελικά, τον οποίον έχετε περίπου απειλήσει με διαγραφή».