Skip to main content

Αντ. Σαμαράς για γάμο ομόφυλων: «Θεμελιώδης ανατροπή του οικογενειακού δικαίου»

(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

«Η κυβέρνηση δεν νιώθει να απειλείται από την αντιπολίτευση, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό»

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας από τη Βουλή άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για «θεμελιώδη ανατροπή του οικογενειακού δικαίου».

Επιπλέον απευθυνόμενος σε όλους όσοι πρόκειται να ψηφίσουν τους ζήτησε «να το σκεφτούν καλά».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός είχε εκφράσει τις διαφωνίες του σχετικά με την οδό της αποχής που υπέδειξε ο πρωθυπουργός στους διαφωνούντες.

Η  απάντηση του Μαξίμου στην ομιλία Σαμαρά ήταν λακωνική: «Κανένα σχόλιο».

«Να ακούσετε τη συνείδησή σας»

Ο κ. Σαμαράς μιλώντας από το βήμα της Βουλής στην αρχή της τοποθέτησής του τόνισε «πριν από μία σημαντική ψηφοφορία κατά συνείδηση, θα σας ζητήσω να ξεχάσετε όλα τα άλλα και να ακούσετε τη συνείδησή σας. Να σκεφτείτε τι θα ψηφίσετε. Η κυβέρνηση δεν νιώθει να απειλείται από την αντιπολίτευση, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό και δεν σημαίνει ότι έχει πάντα δίκιο».

Αντ. Σαμαράς για γάμο ομόφυλων: Θα λέμε στον λαό να ψηφίζει και σε βουλευτές και υπουργούς να απέχουν;

«Το νομοσχέδιο αποτελεί ανατροπή του οικογενειακού δικαίου»

Συνέχισε λέγοντας ότι «το νομοσχέδιο αποτελεί ανατροπή του οικογενειακού δικαίου και οι επιπτώσεις του πάνε πολύ πιο πέρα. Ακόμα και ευρωπαϊκά δικαστήρια αποφάσισαν πως ο γάμος δεν αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα το οποίο παραβιάζεται».

«Η παράταξη μας δεν θα έπρεπε να φέρει αυτό το νομοσχέδιο προς ψήφιση»

Ενώ πρόσθεσε πως «η παράταξη μας δεν θα έπρεπε να φέρει αυτό το νομοσχέδιο προς ψήφιση» κάνοντας λόγο για ένα για ένα επικίνδυνο νομοσχέδιο.

Η αναφορά στα Ελληνοτουρκικά

Τέλος, αναφορά και στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας έκανε ο κ. Σαμαράς κουνώντας για ακόμα μια φορά το «δάχτυλο» στην κυβέρνηση θέτοντας το ερώτημα κατά πόσο «είναι αυτό σύμφωνο περί φιλίας;»  με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.