Skip to main content

Νέα Αριστερά για Ιερώνυμο: «Η εκκλησία δε νομοθετεί»

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
Φωτογραφία αρχείου από «πηγαδάκι» βουλευτών της Νέας Αριστεράς στην Βουλή

«Οι εποχές που η εκκλησία παρενέβαινε στα πολιτικά πράγματα έχουν περάσει, ευτυχώς, ανεπιστρεπτί»

Την έντονη αντίδρασή της εξέφρασε η Νέα Αριστερά για την πρόταση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, Ιερώνυμου, να γίνει ονομαστική ψηφοφορία στο νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

«Η εκκλησία δε νομοθετεί»

Χαρακτηριστικά σε σχόλιό της αναφέρει, «οι εποχές που η εκκλησία παρενέβαινε στα πολιτικά πράγματα έχουν περάσει, ευτυχώς, ανεπιστρεπτί. Η εκκλησία δε νομοθετεί, η ελληνική βουλή δεν συμμετέχει στις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου. Η Ελλάδα είναι πράγματι μια δημοκρατική χώρα και αυτό πρέπει να επισφραγιστεί με τον οριστικό χωρισμό κράτους και εκκλησίας».

Υπογραμμίζει δε ότι «σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία δεν υπάρχει ερώτημα: τα του Θεού, τω Θεώ και μέχρι εκεί» και τονίζει ότι «σε πείσμα όσων θέλουν να επικρατήσει το σκοτάδι, η κοινωνία θα προχωρήσει».

Η δήλωση Ιερώνυμου

Σημειώνεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων εν όψει της αυριανής ψήφισής του ν/σ στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Η χώρα μας είναι μια δημοκρατική χώρα μέσα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι και στα παγκόσμια φόρα. Μάλιστα, ο ελληνικός λαός είναι δημοκρατικός και δίδαξε τη Δημοκρατία από αρχαιοτάτων χρόνων. Καλό θα ήταν, λοιπόν, στην πλήρη ελεύθερη έκφραση της Δημοκρατίας που εμφορείται το Ελληνικό Κοινοβούλιο, η συγκεκριμένη ψηφοφορία να είναι ονομαστική» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος 89,5.