Skip to main content

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για γάμο ομόφυλων: Καλό θα ήταν η ψηφοφορία στη Βουλή να είναι ονομαστική

(ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ / EUROKINISSI)

«Με αυτόν τον τρόπο και τη Δημοκρατία διασφαλίζουμε και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού» δήλωσε εν όψει της αυριανής ψηφοφορίας στην Ολομέλεια

Ονομαστική ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ζητεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, εν όψει της αυριανής ψήφισής του ν/σ στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Η χώρα μας είναι μια δημοκρατική χώρα μέσα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι και στα παγκόσμια φόρα. Μάλιστα, ο ελληνικός λαός είναι δημοκρατικός και δίδαξε τη Δημοκρατία από αρχαιοτάτων χρόνων. Καλό θα ήταν, λοιπόν, στην πλήρη ελεύθερη έκφραση της Δημοκρατίας που εμφορείται το Ελληνικό Κοινοβούλιο, η συγκεκριμένη ψηφοφορία να είναι ονομαστική» δήώσε συγκεκριμένα στον ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος 89,5.

«Με αυτόν τον τρόπο και τη Δημοκρατία διασφαλίζουμε και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, κατά τον καλύτερο τρόπο» πρόσθεσε.

Ν/σ για γάμο ομόφυλων: Ενστάσεις αντισυνταγματικότητας από Ελληνική Λύση, Νίκη και «Σπαρτιάτες»

Το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο συζητείται στην Ολομέλεια και θα τεθεί προς ψήφιση αύριο Πέμπτη, αφού πάρουν τον λόγο οι πολιτικοί αρχηγοί.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος ανακοίνωσε το μεσημέρι πως το κόμμα κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας, επί της αρχής του νομοσχεδίου. «Καταθέτουμε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας, επί της αρχής, γιατί απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα και απέναντι στο μεγάλο ερώτημα της σύμπλευσης της χώρας με την ευρωπαϊκή οικογένεια, το κρυφτούλι δεν είναι ανεκτό» ανέφερε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος.

«Χρειάστηκε ένα νομοσχέδιο με προοδευτικό πρόσημο για να αποκαλυφθεί το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης, που κάθε άλλο παρά κεντρώο είναι, εφόσον λέγεται ότι πάνω από το ένα τρίτο των βουλευτών καταδικάζει ή αποφεύγει να στηρίξει το νομοσχέδιο», πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως έχει κατατεθεί αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας, επί της αρχής και επί του συνόλου των άρθρων του νομοσχεδίου, από 21 βουλευτές (σ.σ. έχουν συγκεντρωθεί υπογραφές από τη Νίκη και τους «Σπαρτιάτες»).

Με την έναρξη της συζήτησης σήμερα, η Ελληνική Λύση, οι «Σπαρτιάτες» και το κόμμα Νίκη υπέβαλαν ενστάσεις αντισυνταγματικότητας κατά του νομοσχεδίου.