Skip to main content

Ι. Ζώρας στο NaftemporikiTV: Οδεύουμε προς ένα εθνικό απολυτήριο

«Πολιτική σκοπιμότητα με το θέμα της Αντισυνταγματικότητας»

Συνέντευξη στην τηλεόραση της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή «Rush Hour» με την Νικόλ Λειβαδάρη, παραχώρησε ο Οδυσσέας Ιωάννης Ζώρας.

Πιο συγκεκριμένα ο Γ.Γ Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας αποκάλυψε πως η Ελλάδα θα προσαρμοστεί στα ευρωπαϊκά δρώμενα και τελικά θα πάμε προς το εθνικό απολυτήριο που θα είναι και η οριστική λύση καθώς «ένα ισχυρό εθνικό απολυτήριο είναι ότι καλύτερο μπορεί να διαθέσει μια χώρα για τους αποφοίτους του σχολείου και για αυτούς που θέλουν να ακολουθήσουν μια Πανεπιστημιακή πορεία».

Σε σχέση με τα Μη Κρατικά Πανεπιστήμια ο κ. Ζώρας τόνισε πως «σε οποιαδήποτε χώρα τη Ευρώπης και να πάτε, θα βρείτε Πανεπιστήμια όλων των κατηγοριών και όλων των κατατάξεων», «από το άνοιγμα αυτό προς την Ευρώπη τα δικά μας Πανεπιστήμια δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, είναι τόσο ισχυρά τα δικά μας Κρατικά Πανεπιστήμια, που δεν έχουν να φοβηθούν κάτι».

Ο κ. Ζώρας εξήγησε πως «το κάθε Πανεπιστήμιο θα οργανωθεί και θα ισχυροποιήσει τόσο πολύ τον χώρο του ώστε να γίνει ανταγωνιστικό», «τα Πανεπιστήμια θα πρέπει να αναπτύξουν τα αντικείμενα τους τόσο ισχυρά, ώστε να είναι περιζήτητα από τον φοιτητή», «μπορεί από το Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων για παράδειγμα, ο απόφοιτος να βρίσκει πιο γρήγορα δουλειά απ’ ότι βρίσκει ένας απόφοιτος του Μη Κρατικού Πανεπιστημίου γιατί το συγκεκριμένο αντικείμενο είναι πολύ ισχυρό».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Ζώρας ανέφερε πως «Μεγάλα Πανεπιστήμια στον κόσμο έχουν την ιδιότητα του Μη Κερδοσκοπικού Πανεπιστημίου, σημαίνει ότι είναι ένα Πανεπιστήμιο που αμείβεται το προσωπικό, όμως το κομμάτι των εσόδων γυρίζει με μια ανταποδοτική μορφή στην εκπαίδευση».

Τέλος ο κ. Ζώρας σε σχέση με το θέμα της Συνταγματικότητας σχολίασε πως «οσφραίνομαι περισσότερο πολιτικό χαρακτήρα σε αυτές τις αντιπαραθέσεις νομικής, παρά νομική ουσία, διότι για την υποστήριξη του Μη Κρατικού Πανεπιστημίου υπάρχουν συνεννοήσεις με έγκριτους Συνταγματολόγους οι οποίοι στηρίζουν το εγχείρημα».