Skip to main content

Εύη Χριστοφιλοπούλου στο Naftemporiki TV: Μεγάλη μεταρρύθμιση το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Η πρώην υφυπουργός, Εύη Χριστοφιλοπούλου, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής

Το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια «είναι θετικό και είναι μια μεγάλη μεταρρύθμιση» δήλωσε η πρώην υφυπουργός, Εύη Χριστοφιλοπούλου, μιλώντας σήμερα, Πέμπτη, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή OnPolitics με τον Φίλιππο Φιλιππακόπουλο.

«Εδώ και καιρό υπήρχαν φωνές σε πολλά κόμματα για την αλλαγή του άρθρου 16, ένα άρθρο το οποίο είναι χουντικής περιόδου, όπως μας είπε ο κ. Αλιβιζάτος», ανέφερε η κ. Χριστοφιλοπούλου.

«Αν θέλουμε να κάνουμε την Ελλάδα μια χώρα στην οποία τα δημόσια πανεπιστήμια θα είναι σε μία σύμπραξη και άμιλλα με τα ιδιωτικά, θα πρέπει να γίνει» επεσήμανε.

Όπως πρόσθεσε, «από τη μία τα δημόσια πανεπιστήμια αποκτούν περισσότερη ευελιξία και ουσιαστική αυτονομία για την έρευνα, την καινοτομία και τη σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα για ερευνητικά προγράμματα, όπως γίνεται στις περισσότερες χώρες του κόσμου».

Σε ό,τι αφορά τα αιτήματα των αγροτών, υποστήριξε ότι «μπορεί να υπάρξει ένα περιθώριο συνεννόησης. Η αντίφαση μεταξύ της δημοσιονομικής πειθαρχίας από τη μία και της ανάγκης να στηρίξεις μέσα από χρηματοδοτήσεις είναι δύο αντίθετα πράγματα» σημείωσε.

«Δυστυχώς αυτό το πρόβλημα έχει και ευρωπαϊκές ρίζες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να κάνει ορισμένες πολύ ουσιαστικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο χρηματοδοτεί ή δεν χρηματοδοτεί τους αγρότες» υπογράμμισε.