Skip to main content

Στ. Κελέτσης στο Naftemporiki TV: Ανοικτή στον διάλογο η κυβέρνηση με τους αγρότες

Ο Σταύρος Κελέτσης, υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής

«Εμείς ως υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο από την πρώτη στιγμή που εγκατασταθήκαμε ως νέα πολιτική ηγεσία το καλοκαίρι εδώ στο υπουργείο», δήλωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Κελέτσης, μιλώντας στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή «Rush Hour» με τη Νικόλ Λειβαδάρη, σήμερα, Τετάρτη.

«Τον διάλογο δεν τον αποκλείσαμε ποτέ», τόνισε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ ανέφερε πως «για πάρα πολλά χρόνια μετά τα χρόνια της κρίσης είχε καταργηθεί για τους αγρότες η επιστροφή στο πετρέλαιο, το επαναφέραμε εμείς εδώ και δύο χρόνια». Σημείωσε επιπλέον πως «τα περιθώρια σήμερα των δημοσιονομικών της χώρας επιτρέπουν αυτήν την ώρα να κάνουμε αυτή την παροχή».

«Στο κομμάτι του ρεύματος πάλι κάναμε παρέμβαση, 10% έκπτωση στα τιμολόγια από την περίοδο του Μαΐου μέχρι του Σεπτεμβρίου», επεσήμανε και πρόσθεσε: «Επιπλέον ρύθμιση στη Θεσσαλία για δύο χρόνια των χρεών του αγροτικού ρεύματος και νέα προγράμματα τα οποία θα ρίξουν μακροπρόθεσμα στο 30% περίπου την τιμή του ρεύματος για τους αγρότες».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης και σε σχέση με τις αποζημιώσεις των αγροτών της Θεσσαλίας, ο κ. Κελέτσης ανέφερε πως «από την πλευρά του ΕΛΓΑ που ανήκει στο υπουργείο μας οι αποζημιώσεις καταβλήθηκαν, η προκαταβολή για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά, μέσα σε 15 ημέρες από την υποβολή της αιτήσεως».

«Οφείλουμε αυτά τα στοιχεία που δηλώθηκαν να τα διασταυρώσουμε γιατί αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορούμε να δίνουμε χρήματα σε όποια αίτηση υπάρχει, γιατί μπορεί να μην καλύπτονται οι προϋποθέσεις, οφείλουμε να τα επεξεργαστούμε, σε αυτήν την φάση λοιπόν βρισκόμαστε στον ΕΛΓΑ προκειμένου να ολοκληρωθεί η καταβολή στο 100%» σημείωσε.

Ο κ. Κελέτσης στη συνέχεια δήλωσε πως «μέσα στην άνοιξη κατατίθεται νέος κανονισμός του ΕΛΓΑ ο οποίος θα πάρει τον δρόμο προς τη διαβούλευση και από εκεί και πέρα προς τη Βουλή για να γίνει νέος νόμος του κράτους».

Τέλος ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης εξήγησε πως «εμείς τον διάλογο δεν τον αρνηθήκαμε ποτέ και όχι μόνο δεν τον αρνηθήκαμε, τον επιδιώξαμε από την πρώτη στιγμή, δεύτερον τα περιθώρια πάντοτε μια οικονομίας περιγράφονται από το δημοσιονομικό πλαίσιο το οποίο υπάρχει». «Η μάχη και ο αγώνας για εμάς είναι μια μάχη διαρκής, καθημερινή που την αναλάβαμε από την πρώτη στιγμή που ήρθαμε στο υπουργείο και σκοπεύουμε να την δώσουμε μέχρι τέλους» συμπλήρωσε.

Μήνυμα Μητσοτάκη στους αγρότες: Ανοιχτός διάλογος με ανοιχτούς δρόμους – Κανείς δεν μπορεί να εκβιάζει το κοινωνικό σύνολο