Skip to main content

N. Ρωμανός στο Naftemporiki TV: Είμαστε σταθερά δίπλα στους αγρότες – Έχουμε φτάσει στα περιθώρια που μπορούσαμε

«Ο διάλογος είναι συνεχής και είναι ανοιχτός, η εικόνα που έχω είναι ότι έχει ξυθεί πλέον ο πάτος του βαρελιού» δήλωσε σχετικά με τις παρεμβάσεις στήριξης

Για θέματα που κυριαρχούν στην πολιτική επικαιρότητα μίλησε στο κανάλι της «Ναυτεμπορικής» και την εκπομπή «Rush Hour» με την Νικόλ Λειβαδάρη, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Νίκος Ρωμανός.

Ερωτηθείς για τις αγροτικές κινητοποιήσεις ο κ. Ρωμανός σχολίασε πως «εμείς αυτό που κάνουμε, είναι να είμαστε σταθερά δίπλα στους αγρότες, όχι μόνο το τελευταίο διάστημα και την τελευταία εβδομάδα με όλα όσα ανακοινώθηκαν, αλλά και όλη την προηγούμενη τετραετία».

Στη συνέχεια ο κ. Ρωμανός ανέφερε πως «πήραμε μια σειρά στοχευμένων μέτρων για το ρεύμα, για το πετρέλαιο, την τελευταία εβδομάδα μόνο ανακοινώθηκε για το ρεύμα ένα νέο πακέτο ρυθμίσεων, ένα νέο πακέτο ειδικά για την Θεσσαλία και ακριβώς σε αυτή την λογική συνεχίζουμε, εξαντλώντας θεωρώ – σε αυτή την φάση – τα δημοσιονομικά περιθώρια, γιατί για να έχει αξιοπιστία οτιδήποτε ανακοινώνει κανείς σε αυτή την κατεύθυνση, πρέπει να σταθμίζεται με βάση τα δημοσιονομικά περιθώρια».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. προσέθεσε πως «ο διάλογος είναι συνεχής και είναι ανοιχτός, η εικόνα που έχω εγώ είναι ότι έχει ξυθεί πλέον ο πάτος του βαρελιού, ότι έχουμε φτάσει ακριβώς στα περιθώρια που μπορούσαμε, τα έχουμε εξαντλήσει προκειμένου να συνεχίζουμε να στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των αγροτών». Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Ρωμανός απάντησε σε σχετική ερώτηση την Νικόλ Λειβαδάρη πως «πράγματι η τροπολογία που ήρθε στις αρχές της προηγούμενης βδομάδας είχε προαναγγελθεί καιρό, διορθώθηκε το λάθος σε σχέση με την παροχή ρεύματος». «Η κυβέρνηση έχει να διαχειριστεί δίκαια αιτήματα πολλών ομάδων συμπολιτών μας, έχει να διαχειριστεί ένα σύνολο πολιτικών που δεν πρέπει κανένα από αυτά να παραμερίζεται» πρόσθεσε.

Σχετικά με το νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ο κ. Ρωμανός ανέφερε πως «αυτό το θέμα δεν ανοίγει με καμία διχαστική λογική, ανοίγει για να λυθεί μια ανισότητα, μια αδικία που αφορά συγκεκριμένο κομμάτι συμπολιτών μας». «Είπαμε από την πρώτη στιγμή ότι δεν υπάρχει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, λογικό λοιπόν είναι να αποτυπωθεί στην Βουλή, παράλληλα με αυτό όμως θα αποτυπωθεί και το γεγονός ότι υπάρχει μια ευρύτερη συναίνεση στο συγκεκριμένο ζήτημα που ξεπερνά τα όρια της Ν.Δ.» είπε και εκτίμησε πως «θα δούμε σε άλλα κόμματα να υπάρχει πολύ μεγαλύτερο ζήτημα όσον αφορά την διαφορά μεταξύ γραμμής της ηγεσίας και προσωπικής άποψης των βουλευτών».

Σε ό,τι αφορά την στάση των υπουργών παρατήρησε πως «προφανώς υπάρχει μια αυξημένη ευθύνη όσον αφορά τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου».