Skip to main content

Αθήνα για δηλώσεις Φιντάν: Προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, δεν αναιρούμε τις θέσεις μας

EUROKINISSI

«Το γεγονός ότι προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν σοβαρά διαφορετικές απόψεις σε συγκεκριμένα θέματα», ανέφεραν διπλωματικές πηγές

Στην προσπάθεια βελτίωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αλλά και στις βασικές θέσεις που διατηρεί η Αθήνα, στέκονται διπλωματικές πηγές, με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν.

«Το γεγονός ότι προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν σοβαρά διαφορετικές απόψεις σε συγκεκριμένα θέματα», ανέφεραν οι διπλωματικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Αποδίδουμε έμφαση σε ζητήματα αμοιβαία επωφελή, αλλά δεν αναιρούμε τις βασικές μας θέσεις. Αυτό ακριβώς αποτυπώνεται και στη Διακήρυξη των Αθηνών», πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Φιντάν για F-35: Θα δούμε πώς θα διαμορφωθεί η ισορροπία δυνάμεων

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξη του στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο A Haber, ο κ. Φιντάν σχολίασε μεταξύ άλλων, η Ελλάδα αναμένεται να παραλάβει τα F-35 κάποια στιγμή μετά το 2030. «Θα παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και πώς θα εξελιχθεί η ισορροπία δυνάμεων στο μεταξύ» ανέφερε.

Εστιάζοντας στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, ο Χακάν Φιντάν μίλησε για «προβλήματα που κληρονομήσαμε από την Ιστορία στο Αιγαίο», δίνοντας έμφαση στην υπεύθυνη στάση και στις διπλωματικές προσπάθειες με έμφαση στη θετική ατζέντα.

Υπογράμμισε ακόμη στις προσπάθειες συζήτησης «χρόνιων ζητημάτων με μια νέα προοπτική», εστιάζοντας στη μείωση της στρατιωτικής έντασης και στις αμοιβαίες συμφωνίες.

Χακάν Φιντάν για F-35: Θα δούμε πώς θα διαμορφωθεί η ισορροπία δυνάμεων