Skip to main content

Ευρωψηφοδέλτια: Πυρετός διεργασιών-Τα πρώτα ονόματα

ΝΑΣΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Σε αναζήτηση «φρέσκων» προσώπων βρίσκονται τα κομματικά επιτελεία

Σε αναζήτηση «φρέσκων» προσώπων βρίσκονται τα κομματικά επιτελεία, καθώς σε εξέλιξη είναι οι συζητήσεις για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Στη Νέα Δημοκρατία υποψήφιος στις ευρωεκλογές πρόκειται να είναι ο Δημήτρης Τσιόδρας (διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού), ενώ να σημειωθεί πως τη Δευτέρα στην παρουσίαση του βιβλίου του «Ευρωπαϊκή Ενοποίηση: Οι περιπέτειες ενός οράματος» θα μιλήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επίσης τις προηγούμενες ημέρες συναντήθηκαν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι υποψήφιοι ο Βασίλης Κοντοζαμάνης (πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας και σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα Υγείας) και η Εύη Χρι-
στοφιλοπούλου (που είχε διατελέσει βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αλλά και υφυπουργός, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχει στηρίξει την κυβέρνηση και ανακοινώθηκε η ένταξή της στη Νέα Δημοκρατία).

Στα πρόσωπα που παίζουν δυνατά είναι αυτό του Ολυμπιονίκη Πύρρου Δήμα, ενώ έχουν ακουστεί και τα ονόματα του δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά, του πρώην πρύτανη του ΑΠΘ Νίκο Παπαϊωάννου αλλά και του καθηγητή Ναπολέοντα Μαραβέγια.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, από τους νυν ευρωβουλευτές θα υπάρξουν τουλάχιστον τέσσερις υποψηφιότητες και ειδικότερα του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, του Στέλιου Κυμπουρόπουλου (οι οποίοι άλλωστε έχουν μόνο μια θητεία) αλλά και της Ελίζας Βόζενμπεργκ, ενώ εκκρεμούν κάποιες ακόμα συζητήσεις (για παράδειγμα με τον Μανώλη Κεφαλογιάννη).

Στον ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει ειδική πλατφόρμα -μέσω του isyriza- όπου θα υποβάλλονται υποψηφιότητες και το επόμενο διάστημα η Πολιτική Γραμματεία θα καθορίσει τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Δεδομένο είναι πως θα είναι εκ νέου υποψήφιοι οι νυν ευρωβουλευτές Έλενα Κουντουρά και Κώστας Αρβανίτης. Επίσης δυνατά παίζει το όνομα του Νίκου Φαραντούρη, συμβούλου ευρωπαϊκής πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, και της συντονίστριας των think tank του κόμματος Διάνας Βουτυράκου.

Επίσης έχει ακουστεί το όνομα του μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως θεωρείται πιθανή μια υποψηφιότητα της Δώρας Τσαμπάζη.

Στο ΠΑΣΟΚ

Στο μεταξύ, ξεκίνησαν ήδη οι συζητήσεις στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και στα ονόματα που ακούγονται είναι του νυν γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Σπυρόπουλου, του οικονομολόγου Ηλία Κικίλια και του πρώην υπουργού Φίλιππου Σαχινίδη. Επίσης αναμένεται να είναι εκ νέου υποψήφιος ο νυν ευρωβουλευτής Νίκος Παπανδρέου, ενώ μένει να φανεί αν θα υπάρξει κάποια ανακοίνωση όσον αφορά τον Γιάννη Μανιάτη.