Skip to main content

Δ. Τεμπονέρας: Περιμένουμε να δούμε την τελική συμφωνία για τα F-35

«Στην επιστολή του Άντονι Μπλίνκεν φάνηκε ότι υπάρχει μια παραπληροφόρηση από τη μεριά της ελληνικής κυβέρνησης»

Ο Διονύσης Τεμπονέρας, Εργατολόγος – Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή ON POLITICS με τον Φίλιππο Φιλιππακόπουλο στο κανάλι της Ναυτεμπορικής. 

Ειδικότερα, ο κ. Τεμπονέρας τόνισε ότι «περιμένουμε να δούμε την τελική συμφωνία για τα F-35, για να έχουμε πλήρη εικόνα και για το κόστος, αλλά και επιπλέον σημαντικές λεπτομέρειες. Είναι σημαντικό να ανταποκρίνονται όλα αυτά στις δημοσιονομικές δυνατότητες. Ακούμε για 9 δισ. ευρώ για 20 αεροπλάνα, για 40 αεροπλάνα θα φτάσουμε στα 17 με 18 δισ. ευρώ».

«Στην επιστολή του Άντονι Μπλίνκεν φάνηκε ότι υπάρχει μια παραπληροφόρηση από τη μεριά της ελληνικής κυβέρνησης. Δεν ξέραμε ότι έχουν δαπανηθεί 30 εκατ. ευρώ το 2022 και άλλα 30 εκατ. ευρώ 2023 για την αποστολή πολεμικού εξοπλισμού στην Ουκρανία», σημειώνει το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με τις διαμαρτυρίες των αγροτών, υπογράμμισε ότι «είναι εξαιρετικά κακό το γεγονός ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αλλά και στελέχη της κυβέρνησης μιλάνε για υποκινούμενες κινητοποιήσεις θέλοντας να αμαυρώσουν τον απολύτως δίκαιο αγώνα των αγροτών. Η κυβέρνηση έρχεται κατόπιν των αντιδράσεων των αγροτών να δώσει ψίχουλα απέναντι σε αυτά τα οποία ζητάνε. Εμείς έχουμε προτείνει πολύ συγκεκριμένα μέτρα. Έχουμε πει να υπάρξει πλαφόν στην τιμή του ρεύματος, έχουμε μιλήσει για κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, για έλεγχο των τιμών όσον αφορά τα αγροεφόδια κ.α».

Τέλος, ο Δ. Τεμπονέρας σημειώνει ότι «οι εργαζόμενοι που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα είναι περίπου 600.000, δηλαδή 1 στους 5. Δεν αφορά το 80% των εργαζομένων. Είναι μια αύξηση από 4% έως 5%. Θα φτάσει στα 820 ευρώ μεικτά, δηλαδή λίγο παραπάνω από τα 700 ευρώ καθαρά. Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει με αυτά τα χρήματα σε αυτές τις συνθήκες λεηλασίας και ακρίβειας».